Live voetbal

06/12Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 15

KRC Genk - Antwerp

4 - 2 Wed
Paul Onuachu19'Paul Onuachu23'Theo Bongonda59'Cyriel Dessers88'
3'Koji Miyoshi83'Dieumerci Mbokani

19' Doelpunt

1-1 Paul Onuachu
Assist: Daniel Muñoz

23' Doelpunt

2-1 Paul Onuachu
Assist: Daniel Muñoz

45' Geel

Jere Uronen

59' Doelpunt

3-1 Theo Bongonda

81' Wissel

in: Cyriel Dessers
out: Paul Onuachu

88' Doelpunt

4-2 Cyriel Dessers
Assist: Junya Ito

90'+2' Wissel

in: Kouassi Eboue
out: Theo Bongonda
in: Bryan Limbombe
out: Junya Ito

3' Doelpunt

0-1 Koji Miyoshi
Assist: Martin Hongla

40' Geel

Martin Hongla

40' Geel

Ritchie De Laet

46' Wissel

in: Jordan Lukaku
out: Simen Juklerød

58' Wissel

in: Aurélio Buta
out: Ritchie De Laet

61' Geel

Jordan Lukaku

70' Wissel

in: Guy Mbenza
out: Cristian Benavente

83' Doelpunt

3-2 Dieumerci Mbokani
Assist: Jordan Lukaku
Start wedstrijd 13:32 Plaats Genk Stadion Luminus Arena Scheidsrechter Bram Van Driessche

RC Genk boekt clubrecord met zevende zege op rij en is alleen leider na doelpuntrijke topper tegen Antwerp

RC Genk boekt clubrecord met zevende zege op rij en is alleen leider na doelpuntrijke topper tegen Antwerp

Foto: JEFFREY GAENS

De twee best voetballende ploegen van het moment hebben de neutrale toeschouwer een mooie match bezorgd. Uiteindelijk was het Genk dat het verdiend haalde van Antwerp en een clubrecord boekte, met zeven zeges op rij. De Great Old was allesbehalve slecht, maar zal toch vloeken, zeker omdat ook De Laet een blessure en schorsing opliep.

LEES OOK (+). “Bryan Heynen is even belangrijk voor Genk als John van den Brom”

De wedstrijd kon niet anders beginnen dan met een mooi eerbetoon voor Anele, het Genkse clubicoon dat eind oktober op amper 33-jarige leeftijd het leven liet.

Ivan Leko is geweldig bezig met Antwerp, maar stond voor een nieuwe uitdaging. Als trainer kon hij nog nooit winnen in Genk – niet met Club Brugge (4x) en niet met STVV (2x). En deze match kondigde zich extra moeilijk aan omdat hij zijn twee lopers moest missen op het middenveld: Haroun was geschorst, Gerkens out met corona. Louis Verstraete stond zo voor het eerst in de basis.

Maar kijk: na amper drie minuten stond de 0-1 op het bord. ’t Is te zeggen: na víjf minuten. Want vooraleer de goal van Miyoshi goedgekeurd werd, moest de VAR zijn buitenspellijn trekken en dat duurde een tijdje. Maar uit de beelden bleek duidelijk dat Uronen in zijn rug gepakt werd na de goeie pass van Hongla en dat aan de overkant Maehle was blijven staan.

Refaelov afgestopt

Het tweede doelpunt van het seizoen werd zo dus toch een feit voor Miyoshi. Even later kwam hij wel goed weg, toen hij landgenoot Ito aanliep in de zestien. Bram Van Driessche liet echter begaan. Ito liet het niet aan zijn hart komen en ging gretig op zoek naar de gelijkmaker. Hij onderschepte een pass van Butez op Seck, kwam naar binnen en trapte over. Genk werd almaar gevaarlijker. Het wilde natuurlijk koste wat kost dat clubrecord van zeven zeges op rij boeken. Het was kwestie van Onuachu vinden voorin, en na negentien minuten lukte dat een eerste keer. De linkerflank van Antwerp zette heel hoog druk, maar liet zich zo pakken door de oprukkende Muñoz. Die vond Onuachu aan de overkant van het veld en de topschutter trapte beheerst binnen.

RC Genk boekt clubrecord met zevende zege op rij en is alleen leider na doelpuntrijke topper tegen Antwerp
Foto: Photo News

Amper vier minuten later was het opnieuw prijs, opnieuw dankzij Muñoz en Onuachu. De Colombiaan kopte een vrijschop door, de Nigeriaan devieerde in doel. Zijn veertiende al in veertien matchen: straffe kost. Bij deze goal werd hij wel volledig vrijgelaten, maar daarnaast won hij wel zowat elk duel. Nu moesten de bezoekers weer reageren, maar draaischijf Refaelov werd goed (en af en toe een tikkeltje hardhandig) uit de match gehouden, Benavente nam zijn rol niet echt over en Mbokani werd te weinig gevonden. De laatste grote kans kwam er dan ook voor Genk, maar na een knappe aanval kopte Ito over.

Misser Butez

Leko greep in aan de rust en bracht Lukaku voor Juklerod. De van Lazio gehuurde linkerflankspeler kreeg nooit eerder zoveel speelminuten – een kans om zich te bewijzen. Antwerp begon – ondanks een prima kans voor Ito op de tegenaanval – met goeie moed aan die tweede helft, en probeerde weer wat te drukken. Het leidde tot een kopkans voor Mbokani, die over mikte. Maar toen Butez zich op het uur van kleur leek te vergissen, leek de match ook gespeeld. Hij gaf de bal aan Bongonda, die op de doelman afstormde en er 3-1 van maakte.

RC Genk boekt clubrecord met zevende zege op rij en is alleen leider na doelpuntrijke topper tegen Antwerp
Foto: BELGA

Vlak voordien was De Laet ook al naar de kant gemoeten met een blessure. Hij had al een paar keer naar de hamstrings gegrepen. Voor rust had hij ook al geel gekregen, waardoor hij volgende week tegen Club Brugge sowieso geschorst is. Zonder hun beste verdediger werd het nog moeilijker dan voorheen en was het nog meer opletten voor de scherpe tegenprikken van Genk, dat naliet om het helemáál af te maken. Bongonda maakte wel zijn tweede, maar werd nadien nog afgevlagd. Ito zag zijn schot gekeerd door Butez.

Zo bleef er voor de Great Old toch nog iets mogelijk, en kijk: op voorzet van Lukaku was daar plots Mbokani, die voor zijn man kwam en de aansluitingstreffer binnen buffelde. Was na de 3-2 ook de 3-3 nog mogelijk? Mogelijk zéker, maar het werd nog 4-2, via de ingevallen Dessers. Genk blijft zo leider en loopt zes punten uit op Antwerp.

LEES OOK (+). ONZE PUNTEN. Jean Butez negatieve uitschieter bij middelmatig Antwerp, Paul Onuachu blinkt andermaal uit bij Genk

Corrigeer