Live voetbal

11/04Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 33

Beerschot - KV Oostende

1 - 2
Loris Brogno23'
81'Marko Kvasina84'Jelle Bataille

23' Doelpunt

1-0 Loris Brogno
Assist: Jan Van den Bergh

63' Geel

Loris Brogno

71' Wissel

in: Denis Prychynenko
out: Jan Van den Bergh

71' Wissel

in: Zakaria Bakkali
out: Loris Brogno

88' Wissel

in: David Mukuna-Trouet
out: Stipe Radic

46' Wissel

in: Mamadou Thiam
out: Nick Batzner

70' Wissel

in: Indy Boonen
out: Kevin Vandendriessche

76' Wissel

in: Théo Ndicka Matam
out: Robbie D'Haese

81' Doelpunt

1-1 Marko Kvasina

84' Doelpunt

1-2 Jelle Bataille
Assist: Andrew Hjulsager

88' Geel

Jelle Bataille

90'+2' Geel

Mamadou Thiam

90'+3' Wissel

in: Anton Tanghe
out: Marko Kvasina
Start wedstrijd 20:45 Plaats Antwerpen Stadion Het Kiel Scheidsrechter Nicolas Laforge

Knotsgekke comeback op ’t Kiel doet KV Oostende nog steeds dromen van Play-off , “al verdient Anderlecht Play-off 1”

Knotsgekke comeback op ’t Kiel doet KV Oostende nog steeds dromen van Play-off , “al verdient Anderlecht Play-off 1”

Foto: BELGA

Uit de doden opstaan: wat Anderlecht kan, deed KV Oostende ook. De Kustboys zagen zich bijna twee keer genekt door paars-wit op enkele uren tijd, maar sloegen keihard terug op ’t Kiel. Vijf knotsgekke minuten in de slotfase zorgen voor een totale ommekeer. Oostende doet nog mee voor Play-off 1, maar zal nog aardig vloeken om die nederlaag tegen Waasland-Beveren. “Onze kans is piepklein”, aldus Blessin.

Van hoogspanning naar berusting: nog voor er afgetrapt werd op ’t Kiel, kreeg KV Oostende een stomp in de maag. Toen de Oostendse spelersbus op de E17 richting Antwerpen reed, was er nog geen vuiltje aan de lucht. Een uurtje later bleek dat paars-wit uit de doden was opgestaan en een optie nam op het laatste PO1-ticket. “We stonden het veld te inspecteren toen Lang scoorde op Anderlecht. Ik keek af en toe op mijn smartphone. Net voor we gingen opwarmen, was het plots 2-1. Dat kwam toch even binnen”, aldus matchwinnaar Bataille.

En het zag er aanvankelijk ook beroerd uit in het Olympisch stadion. Oostende domineerde en bokste de beste mogelijkheden in elkaar maar liep in minuut 23 tegen een ijskoude counter aan. Van den Bergh stuurde Brogno met een puntgave assist alleen op Hubert af, en de eerste grote kans was meteen kassa. Het moet gezegd: Oostende weigerde op te geven. Vanhamel mocht blij zijn dat Kvasina - de vervanger van de geschorst Gueye - niet beter bij een voorzet van Hjulsager kon, die eerder al twee keer gevaarlijk opdook voor doel. Oostende blafte, maar beet niet.

Knotsgekke comeback op ’t Kiel doet KV Oostende nog steeds dromen van Play-off , “al verdient Anderlecht Play-off 1”
Foto: BELGA

Vijf knotsgekke minuten

Beerschot moest als eerste het tempo laten zakken en ging zich na de rust meer focussen op het verdedigen van de voorsprong En het slot op het doel van Vanhamel zat aanvankelijk stevig vast. Gaandeweg werd duidelijk dat het aanvallende compartiment van KVO té fel onthoofd was. De ingevallen Thiam kon nooit schoenen van de geblesseerde topschutter Sakala vullen, Kvasina heeft de présence van Gueye niet en is technisch beperkt. Toch was het de Oostenrijker die Oostende in de slotminuten nog een puntje bezorgde. Aan de rand van de zestien schoof hij de gelijkmaker precies voorbij Vanhamel, waardoor KVO zowaar nog een slotoffensief in elkaar stak. “De mentaliteit vandaag was uitstekend, en dat wou ik zien na die slechte match tegen Waasland-Beveren”, aldus Alexander Blessin.

En in de 85ste minuut deed het wat Anderlecht eerder die dag eigenlijk niet mocht doen: een onmogelijke comeback realiseren. Bataille kopte van dichtbij de winner binnen op een prachtige zwieper van Hjulsager. En zo doet KV Oostende nog helemaal mee voor de top-4, al moet het hopen op een uitschuiver van Anderlecht op Sint-Truiden én zelf drie punten pakken tegen Cercle Brugge. “Onze kans is piepklein” verduidelijkt Blessin. “Anderlecht heeft gewoon erg veel kwaliteit. Als je wint van Antwerp én Club Brugge, dan verdien je om PO1 te spelen. Maar we blijven ze onder druk zetten.” Of laat Antwerp het nog liggen? “Laat ons eerst zelf maar winnen, want tegen kelderploegen hebben we geen al te beste reputatie”, suste Bataille. “Maar we moeten hopen dat Anderlecht zich verslikt. En als we het niet halen, hebben eindigen we vijfde en mogen we terugkijken op een fantastisch seizoen.”

Knotsgekke comeback op ’t Kiel doet KV Oostende nog steeds dromen van Play-off , “al verdient Anderlecht Play-off 1”
Foto: BELGA
Corrigeer