Live voetbal

25/10Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 10

KV Oostende - Zulte Waregem

3 - 0 Wed
Kevin Vandendriessche31'Maxime D'Arpino33'Fashion Sakala37'

31' Doelpunt

1-0 Kevin Vandendriessche
Assist: Fashion Sakala

37' Doelpunt

3-0 Fashion Sakala
Assist: Kevin Vandendriessche

52' Geel

Fashion Sakala

61' Wissel

in: Andrew Hjulsager
out: Makhtar Gueye

69' Wissel

in: Marko Kvasina
out: Cameron McGeehan

83' Wissel

in: François Marquet
out: Fashion Sakala

46' Wissel

in: Jannes van Hecke
out: Daniel Opare
in: Bassem Srarfi
out: Omar Govea

59' Wissel

in: Jelle Vossen
out: William Bianda

69' Geel

Olivier Deschacht
Start wedstrijd 16:01 Plaats Oostende Stadion Diaz Arena Scheidsrechter Bert Put

KV Oostende maakt in vijf dolle minuten komaf met Zulte Waregem, dat 1 op 18 pakt

KV Oostende maakt in vijf dolle minuten komaf met Zulte Waregem, dat 1 op 18 pakt

Foto: BELGA

Na tien speeldagen lijkt Zulte Waregem zowaar degradatiekandidaat: het verloor met 3-0 op KV Oostende en voelt de hete adem van de kelderploegen in de nek. Drie goals op vijf minuten volstonden voor KVO, waar men met 13 op 15 stilaan aan de top-8 en bijhorende play-offs mag beginnen denken. Oktoberfoor aan zee.

Met 10 op 12 en zes matchen ongeslagen begon KV Oostende als favoriet aan het duel tegen Zulte Waregem, waar het dit seizoen duidelijk niet draait. Beide ploegen moesten een belangrijke pion missen. Hjulsager (KVO) zat op de bank met wat last aan de hiel, bij Essevee ontbrak Seck in extremis met een blessure aan het bovenbeen. En het feit dat het duel opnieuw achter gesloten deuren werd gespeeld, werkte niet bepaald bevorderlijk voor het spelniveau. Bijna een half uur lang zagen we in de gietende regen aan zee amper kansen, met Zulte Waregem dat toch een licht overwicht had. Dat resulteerde enkel in een afgeblokt schot van Marcq. KVO, dat drie weken geen competitiematch meer had gespeeld, zocht naar het juiste ritme. Maar de wind zit tegenwoordig goed aan zee: plots vielen er drie goals op vijf minuten tijd.

Drie kansen, drie goals

Eerst ging Sakala prima door op links en kon die Vandendriessche bedienen, die vanuit een scherpe hoek de eerste Oostendse kans binnengleed. Een minuut later waaide een vrije trap van D’Arpino voorbij alles en iedereen in doel, en nog eens luttele momenten later draaiden Vandendriessche en Sakala de rollen om: die laatste tikte de 3-0 binnen. Oktoberfoor in Oostende, en Essevee nog voor de rust zo goed als in de touwen. Dury stond erbij en keek ernaar. In de rust kon hij niet anders dan ingrijpen: Govea en Opare bleven binnen, Srarfi en Van Hecke mochten nog een helft komen meedoen.

KV Oostende maakt in vijf dolle minuten komaf met Zulte Waregem, dat 1 op 18 pakt
Foto: VDB

Zo’n wedstrijd die eigenlijk al beslist is aan de rust: dat belooft nooit veel goeds voor het tweede bedrijf. Maar Oostende ging gewoon lekker door. Tot twee keer toe kwam de sterke Gueye dicht bij de 4-0, evenveel keer kon Bostyn de schade nog enigszins beperken voor zijn ploeg. Zulte Waregem probeerde bij momenten wel nog eens te prikken: na pogingen van Srarfi en Bruno kwam Chory het dichtst bij een eerreder, maar Hubert stond pal. Ook Oostende kreeg nog eens paar goede mogelijkheden. Het probleem was dat iedereen daar plots wou scoren: het overzicht ontbrak.

Essevee degradatiekandidaat?

Het slotkwartier werd uiteindelijk een maat voor niets: Essevee kon niet beter, Oostende haalde de voet van het gaspedaal en sprong slordig om met alle ruimte. Want dat er uiteindelijk niet meer gescoord werd in de tweede helft, was wel een half wonder. Voor Oostende zijn het hoogdagen: het pronk nu met 13 op 15 én verloor al zeven matchen op rij niet meer. Het leunt tegen de top-4 met nog een inhaalwedstrijd op Waasland-Beveren te goed. Zulte Waregem blijft achter met 1 op 18 en lijkt stilaan radeloos: het telt amper drie punten voorsprong op voorlaatste Waasland-Beveren, dat twee matchen minder speelde. Ook rode lantaarn Moeskroen, met drie punten en een match minder, kan plots schrikwekkend dicht komen.

KV Oostende maakt in vijf dolle minuten komaf met Zulte Waregem, dat 1 op 18 pakt
Foto: VDB
Corrigeer