Live voetbal

27/01Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 22

KRC Genk - Zulte Waregem

3 - 2 Wed
Paul Onuachu45'+1'Paul Onuachu52'Junya Ito67'
72'Laurens De Bock88'Gianni Bruno

45'+1' Doelpunt

1-0 Paul Onuachu
Assist: Daniel Muñoz

52' Doelpunt

2-0 Paul Onuachu
Assist: Bryan Heynen

67' Doelpunt

3-0 Junya Ito

68' Wissel

in: Mark McKenzie
out: Ángelo Preciado

77' Wissel

in: Cyriel Dessers
out: Bastien Toma

78' Wissel

in: Patrik Hrošovský
out: Bryan Heynen

84' Wissel

in: Pierre Dwomoh
out: Junya Ito

65' Wissel

in: Antoine Colassin
out: Nikolaos Kainourgios

65' Wissel

in: Jean-Luc Dompé
out: Panagiotis Armenakas

72' Doelpunt

3-1 Laurens De Bock

81' Wissel

in: Jelle Vossen
out: Omar Govea

81' Wissel

in: Abdoulaye Sissako
out: Damien Marcq

88' Doelpunt

3-2 Gianni Bruno

90'+1' Wissel

in: Ewoud Pletinckx
out: Olivier Deschacht
Start wedstrijd 18:45 Plaats Genk Stadion Luminus Arena Scheidsrechter Alexandre Boucaut

KRC Genk bibbert in het slot, maar Paul Onuachu bezorgt zijn ploeg drie welgekomen punten tegen Zulte Waregem

KRC Genk bibbert in het slot, maar Paul Onuachu bezorgt zijn ploeg drie welgekomen punten tegen Zulte Waregem

Foto: BELGA

Paul Onuachu heeft Racing Genk na vier wedstrijden zonder zege nog eens de drie punten bezorgd. In de 3-2-zege tegen Zulte Waregem scoorde de Nigeriaan opnieuw twee keer. Door zijn twee goals staat zijn doelpuntentotaal nu al op 22. Door de zege komt Genk voorlopig tot op negen punten van leider Club Brugge. Zulte Waregem blijft achter met 0 op 9.

Racing Genk kon na een 1 op 12 de drie punten goed gebruiken. Toch kon het weinig creëren in de openingsminuten. Zulte Waregem, waar Davy De fauw bij afwezigheid van Francky Dury de rol van hoofdtrainer op zich nam, stond goed in blok en zette op de gepaste momenten druk. Het Genkse gevaar beperkte zich in de openingsfase dan ook tot een schuiver van Toma en een tweetal schoten van Uronen. Om het Waregemse blok te ontwrichten, ging het te traag bij de Genkenaars, waar Bongonda tegen zijn ex-club op de bank zat.

De bezoekers probeerden bij momenten hun voet naast die van de thuisploeg te zetten en voetbalden bij momenten aardig mee. In de regie van Armenakas, die opnieuw in de basis stond ten koste van De Smet, ging de bal goed en gedurfd rond. Ook omdat Genk liet begaan. Eens in de final third stootte Essevee echter op een blauwe muur. Eén keer geraakte Zulte Waregem in de vijandige zestien: na een vlotte combinatie kon Armenakas niet goed afdrukken, waarna hij nog gehaakt werd door Munoz. Zulte Waregem wilde en strafschop en ook de VAR riep Boucaut naar het scherm, maar die gaf geen krimp.

Af en toe kwam Genk eens piepen, maar het ontbrak bij de Limburgers aan creativiteit. Meer dan nog een schot van Uronen en een kopbal van Onuachu kregen we niet te zien. Zulte Waregem bleef makkelijk overeind. Toch moest het met 0-1 de rust in. Dat Genk dit seizoen niet veel nodig heeft om te scoren wisten we al en dat bleek opnieuw. Met een schitterende tik stuurde Ito Munoz het straatje in. De Colombiaan zag Onuachu moederziel alleen staan en bood de Nigeriaan zijn 21ste goal van het seizoen aan. Zuur voor Zulte Waregem.

KRC Genk bibbert in het slot, maar Paul Onuachu bezorgt zijn ploeg drie welgekomen punten tegen Zulte Waregem
Foto: BELGA

Toch nog spanning na rust

Na rust wilde Racing Genk de partij zo snel mogelijk doodmaken. En daar slaagde het ook in. De eerste kans na rust was nog wel voor de bezoekers, maar aan de overkant was daar opnieuw die dekselse Onuachu. De boomlange aanvaller werd op een hoekschop van Heynen moederziel alleen gelaten en kon doodeenvoudig zijn 22ste van het seizoen binnenkoppen. Met 22 goals in 23 matchen ogen de cijfers van Onuachu ronduit indrukwekkend.

De zege leek binnen voor Genk. Zeker wanneer Ito er even later al 3-0 van maakte. Opnieuw zuur voor de bezoekers, want een minuut eerder was er een goede redding nodig van Vukovic om Marcq van de aansluitingstreffer te houden. Toch kon Zulte Waregem via De Bock nog tegenscoren. We kregen zelfs nog een spannend slot in de Luminus Arena: Cuesta kreeg de bal tegen de arm, waarna Bruno vanop de stip zowaar nog de aansluitingstreffer kon scoren. Echt veel zoden bracht die goal echter niet meer aan de dijk. Genk hield stand en pakt zo eindelijk nog eens een driepunter. Zulte Waregem blijft achter met 0 op 9.

Corrigeer