Live voetbal

21/11Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 13

Waasland-Beveren - Cercle Brugge

0 - 2 Wed
43'Ike Ugbo82'Ike Ugbo

45' Geel

Georges Mandjeck

46' Wissel

in: Danel Sinani
out: Georges Mandjeck

75' Wissel

in: Serge Leuko
out: Andreas Wiegel

75' Wissel

in: Jordan Faucher
out: Joseph Efford

84' Geel

Aleksandar Vukotic

84' Rood (2x geel)

Aleksandar Vukotic

86' Geel

Aboubakary Koita

3' Geel

Vitinho

43' Doelpunt

0-1 Ike Ugbo
Assist: Anthony Musaba

52' Geel

Giulian Biancone

63' Wissel

in: Thibo Somers
out: Leonardo Da Silva Lopes

64' Geel

Thibo Somers

77' Wissel

in: Johanna Omolo
out: Franck Kanouté

82' Doelpunt

0-2 Ike Ugbo
Assist: Anthony Musaba

85' Wissel

in: Charles Vanhoutte
out: Anthony Musaba
Start wedstrijd 18:32 Plaats Beveren Stadion Freethiel Scheidsrechter Bram Van Driessche

Ugbo schiet efficiënt Cercle Brugge voorbij Waasland-Beveren, dat onderin blijft hangen

Ugbo schiet efficiënt Cercle Brugge voorbij Waasland-Beveren, dat onderin blijft hangen

Foto: Photo News

Na twee nederlagen op rij weet Cercle Brugge weer wat winnen is. De Vereniging versloeg zaterdagavond Waasland-Beveren met 0-2. Chelsea-huurling Ike Ugbo nam beide doelpunten voor zijn rekening. Een efficiënt Cercle springt zo naar een voorlopige achtste plaats. Waasland-Beveren kon nu al tien matchen op rij niet meer winnen en blijft onderin bengelen.

Waasland-Beveren begon verschroeiend aan de partij. Aboubakary Koita, die de voorkeur kreeg op Sinani, dribbelde zich een weg door een bos van Cercle-spelers en werd foutief afgestopt. Doelman Didillon bracht redding op de vrije trap van diezelfde Koita. Schoonbaert knikte de daaropvolgende hoekschop tegen de paal. Cercle Brugge kwam al vroeg met de schrik vrij.

De thuisploeg kon het tempo niet aanhouden en Cercle kwam steeds beter in de match. De Vereniging eiste het balbezit op, zonder kansen af te dwingen. Dino Hotic ontpopte zich wel tot spelverdeler van deze ploeg en zoog de ballen naar zich toe. Maar grote kansen? Neen, die bleven uit.

Waasland-Beveren maakte in de eerste helft het meeste aanspraak op een voorsprong. Eerst dribbelde de Michael Frey de zestien binnen. De Zwitserse spits ging liggen na een tackle van Marcelin, maar ref Van Driessche wuifde het protest weg.

Handspel Heymans

Niet veel later trapte de opgerukte Mandjeck het leer nipt naast. Al had hij hier altijd een ploegmaat moeten aanspelen. En na goed samenspel tussen Frey en Heymans mocht Efford op doel afstormen. Taravel was goed gevolgd en verwerkte in hoekschop. Na een ingestudeerd nummertje liet topschutter Heymans dan toch de netten trillen. Maar de VAR keurde het doelpunt af wegens handspel.

In het slot van de eerste helft kreeg Waasland-Beveren het spreekwoordelijke deksel op de neus na balverlies van Wiegel. Hoggas vond Lopes met een gemeten pass aan de tweede paal, die legde de bal panklaar voor Ugbo. De Chelsea-huurling twijfelde niet en knalde de Vereniging op voorsprong. Een kans, een goal. Efficiëntie, heet dat dan.

Ugbo schiet efficiënt Cercle Brugge voorbij Waasland-Beveren, dat onderin blijft hangen
Foto: Photo News

Trainer Nicky Hayen greep in tijdens de rust. Hij haalde de verdedigende Mandjeck naar de kant voor de aanvallende Sinani. De Luxemburgse international liet zich meteen opmerken. Na goed aandringen van Frey trapte Sinani een opgelegde kans voorlangs. Waasland-Beveren ging op zoek naar de gelijkmaker. De kopbal van Heymans kon doelman Didillon niet verrassen. Geel-blauw wilde wel, maar de kwaliteit ontbrak. En Cercle Brugge? Die verdedigde de voorsprong met hand en tand en speculeerde op de counter. Hoggas en Kanouté lieten na om de voorsprong te verdubbelen.

In het slot van de match nam Ugbo dan toch alle spanning weg. De spits trapte zijn tweede doelpunt van de avond tegen de netten. Match gespeeld. Aanvoerder Vukotic werd nog met twee gele kaarten van het veld gestuurd na onophoudend geklaag. Zo mist hij de belangrijke match tegen Oostende van komende dinsdag.

Ugbo schiet efficiënt Cercle Brugge voorbij Waasland-Beveren, dat onderin blijft hangen
Foto: BELGA

Clement: “Werkethiek was helemaal terug”

Na een covid-plaag en 0 op 6 kon Paul Clement weer over zijn voltallige kern beschikken. Hij greep op de Freethiel terug naar zijn basisploeg en dat loonde. “Tegen Zulte Waregem speelden we twee weken geleden onze slechtste match. De mentaliteit was toen ook niet goed. We hebben vandaag wel moeten werken voor deze zege, de werkethiek was helemaal terug. We brachten misschien niet ons beste voetbal maar in voetbal moet je je momenten grijpen en dat hebben we vandaag gedaan.”

Cercle heeft nu weer zicht op de top acht. “Dat is leuk en beter zo, maar we focussen ons nu vooral op de inhaalmatch van woensdag tegen Moeskroen.” Clement legde ook nog uit waarom Hazard niet bij de selectie zat. “Ik heb 24 fitte spelers en moest keuzes maken, dit was vooral een tactische keuze. Woensdag kan hij er alweer bij zijn.” (kv)

Nicky Hayen: “We blijven strijdbaar”

Cercle Brugge stond als haalbare kaart aangestipt in de Beverense agenda’s. Nicky Hayen kreeg wel lof van zijn collega Clement maar het was een magere troost. Waasland- Beveren kon intussen ook al tien matchen op rij niet winnen. “We wisten waar het gevaar lag bij Cercle en hebben dat goed geneutraliseerd, ik denk niet dat ze echte kansen kregen. Wij gingen met offensieve intenties vanaf de eerste minuut voor de zege, troffen meteen de paal en zagen ook een goal afgekeurd, ook al was dat wel terecht.”

Hayen zag dat Waasland-Beveren alweer te makkelijk goals slikte. “Wij geven teveel domme goals weg en belonen ons te weinig. Vandaag was het niet anders. Er gaat ook altijd wel iemand in de fout en de efficiëntie ontbreekt. We blijven echter strijdbaar, de groep wil knokken en blijft levendig. Iedereen legt er zijn kop voor en gelooft in de goede afloop. Eén zege kan ook een boost geven aan elk individu en de hele club.

Hayen was wel minder gelukkig met de tweede gele kaart van Vukotic. “Het was een domme reactie en zullen met hem praten. Er zal ook een sanctie volgen.”(kv)

Corrigeer