Live voetbal

27/02Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 28

Cercle Brugge - Waasland-Beveren

2 - 0
Leonardo Da Silva Lopes29'Kevin Denkey82'

29' Doelpunt

1-0 Leonardo Da Silva Lopes
Assist: Vitinho

45' Geel

Leonardo Da Silva Lopes

63' Geel

Olivier Deman

71' Wissel

in: Charles Vanhoutte
out: Leonardo Da Silva Lopes

71' Wissel

in: Hannes Van der Bruggen
out: Kevin Hoggas

78' Wissel

in: Kevin Denkey
out: Olivier Deman

82' Doelpunt

2-0 Kevin Denkey
Assist: Hannes Van der Bruggen

87' Wissel

in: Robbe Decostere
out: Dino Hotic

88' Wissel

in: Anthony Musaba
out: Ike Ugbo

22' Wissel

in: Jeremy Cijntje
out: Alessandro Albanese

24' Geel

Sivert Heltne Nilsen

55' Geel

Felix Bastians

65' Wissel

in: Daan Heymans
out: Jordan Faucher

65' Wissel

in: Danel Sinani
out: Sivert Heltne Nilsen

80' Geel

Dries Wuytens

84' Wissel

in: Jur Schryvers
out: Aboubakary Koita

86' Geel

Jur Schryvers

90'+5' Geel

Serge Leuko
Start wedstrijd 16:15 Plaats Brugge Stadion Jan Breydelstadion Scheidsrechter Nicolas Laforge

Waaslanders in slechte papieren

Cercle Brugge zet na goals van Lopes en Denkey Waasland-Beveren op vier punten in degradatiestrijd

Cercle Brugge zet na goals van Lopes en Denkey Waasland-Beveren op vier punten in degradatiestrijd

Foto: Isosport

De strijd is nog niet gestreden, maar Cercle Brugge deed zaterdagmiddag een uitstekende zaak in de degradatiestrijd. Een afstandsschot van de Portugees Lopes en de verlossing van de ingevallen Denkey waren voldoende voor de zege tegen rode lantaarn Waasland-Beveren. De kloof tussen beiden bedraagt nu vier punten en de Waaslanders moeten zich nu echt wel zorgen beginnen maken. Cercle lijkt weer aan de dans te kunnen ontsnappen.

Waasland-Beveren kon nog nooit winnen op het veld van Cercle Brugge. Niet direct een statistiek om moed uit te putten om een cruciale degradatiewedstrijd aan te vangen. De rode lantaarn zag ook doelman Nordin Jackers nog uitvallen. De ex-doelman van Genk sukkelt met de quadriceps en omdat Pirard - die aan het seizoen begon, maar vertrok naar Union - er niet meer is, moest Brent Gabriël (21) plots weer in doel. In de winterstop haalden de Waaslanders wel Bill Lathouwers, maar de ex-doelman van Antwerp kon nog niemand overtuigen dat hij 1A-waardig is. Ook Efford en Verstraete ontbraken nog.

Cercle had minder zorgen. Somers viel afgelopen week wel uit met een knieblessure, maar de aanvaller is geen titularis en Yves Vanderhaeghe vond snel na zijn komst al een typeploeg en het juiste evenwicht met de 5-3-2.

Albanese er vroeg af

De druk bleek nogal groot voor de jonge thuisploeg, die de start miste en het initiatief aan Waasland-Beveren liet. Het leverde een schotje tussen de palen van Frey op, maar zonder gevaar voor Didillon. Nog voor het halfuur verstreken was, moest Nicky Hayen echter al wisselen. Albanese, net terug uit schorsing, ging plots liggen en kon niet meer verder. De kans dus voor de Nederlander Jeremy Cijntje, in de winterstop overgekomen van Heracles, om zich te bewijzen.

Voor Cercle was het een signaal om zich in de match te knokken. Veel tijd om dit in een voorsprong om te zetten, hadden ze echter niet nodig. Een afvallende bal werd afgelegd door Vitinho en Lopes, de jongste weken dé grote ontdekking op positie zes, trapte vanop 25 meter perfect in doel. Een geweldige uithaal en de gedroomde voorsprong voor groen-zwart.

Cercle Brugge zet na goals van Lopes en Denkey Waasland-Beveren op vier punten in degradatiestrijd
Foto: BELGA

Waasland-Beveren wankelde. Ook Deman waagde zijn kans en kogelde op doel, maar zijn poging ging over. Cercle nam het dus over en werd de betere ploeg. Met de rust in zicht was er wel nog een technisch perfect uitgevoerde tackle van de Braziliaan Vitinho op Cijntje nodig om de gelijkmaker te voorkomen. En ook Koita kreeg na een doorbraak van hem net buiten de zestien nog een vrijschop mee. Hij mikte ze echter op de muur en ook de rebound trapte hij nonchalant over.

Denkey brengt opnieuw verlossing

In de tweede helft moest het dus gebeuren voor Waasland-Beveren. Er werd meteen druk gezet, maar de eerste grote kans was wel voor Cercle. De bezoekers kwamen goed weg toen Ugbo de assist van Vitinho, één van de beteren bij Cercle, op de paal deed belanden.

Na zeventig minuten voerden beide trainers een dubbele wissel door. Hayen koos met Heymans en Sinani logischerwijze voor twee meer offensieve krachten. Bij Cercle had Lopes last aan de rug en Vanderhaeghe probeerde met Van Der Bruggen en Vanhoutte de slag op het middenveld te winnen. De opgerukte rechtsachter Biancone kreeg dé kans om het af te maken, maar hij kogelde de perfecte assist van Hotic hopeloos over.

Voor Cercle was het van 17 oktober geleden dat het nog eens thuis had gewonnen in de competitie. Net als vorige week in Moeskroen was het wel alle hens aan dek om toch niet in de val te lopen. Maar als er iets is wat Yves Vanderhaeghe al in de ploeg kon slijpen, is het meer zin voor realisme. Cercle gaf niks meer weg en counterde gevat. Eerst lieten Ugbo en Hotic nog de kans op 2-0 liggen, maar de ingevallen Kévin Denkey slaagde er wel in om alle twijfel weg te nemen. Net als vorige week in Moeskroen hield hij het hoofd koel en liet hij Gabriël geen schijn van een kans.

Cercle Brugge zet na goals van Lopes en Denkey Waasland-Beveren op vier punten in degradatiestrijd
Foto: Isosport

Ook de 3-0 trapte Denkey nog tegen de touwen, maar deze werd na tussenkomst van de VAR afgekeurd wegens buitenspel. Aan de situatie onderin veranderde het alvast niks meer. Cercle is net als vorig jaar op weg naar de redding, Waasland-Beveren zit opnieuw in heel slechte papieren.

Cercle Brugge: Didillon, Biancone, Marcelin, Bates, Pavlovic, Vitinho, Lopes (70’ Vanhoutte), Hoggas (70’ Van Der Bruggen), Hotic (87’ Decostere), Deman (77’ Denkey), Ugbo (87’ Musaba)

Waasland-Beveren: Gabriël, Leuko, Wuytens, Vukotic, Bastians, Albanese (21’ Cijntje), Nilsen (65’Sinani), Bertone, Koita (84’ Schryvers), Faucher (65’ Heymans), Frey

Doelpunten: 30’ Lopes (Vitinho)

Gele kaarten: 24’ Nilsen (fout), 44’ Lopes (fout), 56’ Bastians (protest), 63’ Deman (fout), 80’ Wuytens (fout), 86’ Schryvers (fout)

Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Corrigeer