Live voetbal

17/01Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 20

STVV - OH Leuven

3 - 1
Yuma Suzuki10'Ilombe Mboyo39'Yuma Suzuki53'
25'Thomas Henry

10' Doelpunt

1-0 Yuma Suzuki
Assist: Ilombe Mboyo

39' Doelpunt

2-1 Ilombe Mboyo
Assist: Jorge Teixeira

50' Geel

Yuma Suzuki

53' Doelpunt

3-1 Yuma Suzuki
Assist: Ilombe Mboyo

73' Wissel

in: Jarne Steuckers
out: Yuma Suzuki

78' Geel

Pol García

82' Wissel

in: Samuel Asamoah
out: Steve de Ridder

82' Wissel

in: Olexander Filippov
out: Ilombe Mboyo

89' Wissel

in: Facundo Colidio
out: Christian Brüls

25' Doelpunt

1-1 Thomas Henry

38' Rood (direct)

Pierre Yves Ngawa

60' Wissel

in: Musa Tamari
out: Mathieu Maertens

60' Wissel

in: Siebe Schrijvers
out: Thibault Vlietinck

82' Wissel

in: Josh Eppiah
out: Kristiyan Malinov
Start wedstrijd 20:45 Plaats Sint-Truiden Stadion Stayen Scheidsrechter Wesli De Cremer

Duo Mboyo-Suzuki schenkt STVV drie welgekomen punten

Duo Mboyo-Suzuki schenkt  STVV drie welgekomen punten

Foto: Isosport

Tegen staartploegen kan OHL het zelden of nooit. Dat is tegen STVV, waar het aanvalsduo Mboyo-Suzuki niet af te stoppen bleek, nog eens gebleken. De Leuvenaars zakten helemaal weg na de uitsluiting van Ngawa en vallen uit de top vier. Bij de Kanaries zijn de degradatiezorgen nu ietsje minder acuut.

Tempo, intensiteit, kansen en doelpunten. We konden de eerste helft wel smaken op Stayen. De Kanaries openden sterk en al snel leverde dat ook een voorsprong op. Na een scherpe counter zette Mboyo – die voor het eerst aan de aftrap verscheen – vanop links voor tot bij Suzuki. De Japanner kon de 1-0 makkelijk tegen de touwen koppen omdat zijn bewaker Jemelka een zware dekkingsfout beging. Het was de onvermijdelijke Henry die voor een Leuvens antwoord zorgde. De vijftiende treffer van het seizoen al voor de Fransman.

OHL putte moed uit zijn treffer en nam het heft steeds meer in handen, maar tien minuten voor rust kregen de Leuvenaars een stevige klap te verwerken. Ngawa ging zwaar door op Suzuki en moest naar binnen met rood. STVV profiteerde onmiddellijk. Teixeira kopte een voorzet van De Ridder door tot bij Mboyo, die zich nogmaals beslissend toonde en vanuit randje buitenspel de 2-1 voorbij doelman Romo kopte.

Duo Mboyo-Suzuki schenkt  STVV drie welgekomen punten
Foto: JEFFREY GAENS

Debuut Schrijvers

De Kanaries gingen na de pauze op hun elan door. Mboyo ontsnapte door de buitenspelval en legde koeltjes terug op Suzuki. Die kon kinderlijk eenvoudig de 3-1 in doel schuiven, wedstrijd gespeeld. Een halfuur voor tijd mocht Siebe Schrijvers nog debuteren voor OHL, maar de Leuvense recordtransfer kon geen zoden aan de dijk brengen.

Duo Mboyo-Suzuki schenkt  STVV drie welgekomen punten
Foto: BELGA

Tegen de G5 is OHL nog altijd ongeslagen, maar tegen de kleintjes wil het niet lukken. Als de verwachting heerst dat de Leuvenaars het spel moeten maken of de zege zullen opstrijken, loopt het vaker wel dan niet mis. Net voor Nieuwjaar moest OHL het al stellen met één op negen tegen Moeskroen, KV Mechelen en Oostende. Op Stayen won Leuven nog nooit, en dat blijft nog even zo. Als Leuven bovenin wil blijven meedraaien, moet het zich toch echt eens bezinnen over hoe het meer regelmaat in zijn spel kan brengen. Wie wint van Club, Anderlecht, Standard en Gent moet ook in staat zijn om meer te brengen tegen de kleintjes.

De mannen van Marc Brys zakken van de vierde naar de zesde plaats en moeten Antwerp en Oostende laten passeren. STVV doet onderin een belangrijk zaakje. Waasland-Beveren en Cercle verloren, waardoor de Kanaries nu vier punten meer tellen dan de twee staartploegen.

Duo Mboyo-Suzuki schenkt  STVV drie welgekomen punten
Foto: BELGA
Corrigeer