Live voetbal

30/11Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 14

Antwerp - OH Leuven

3 - 2 Wed
Dylan Batubinsika5'Dieumerci Mbokani8'Martin Hongla57'
12'Thomas Henry17'Kamal Sowah

5' Doelpunt

1-0 Dylan Batubinsika
Assist: Lior Refaelov

8' Doelpunt

2-0 Dieumerci Mbokani
Assist: Abdoulaye Seck

10' Geel

Faris Haroun

41' Geel

Simen Juklerød

57' Doelpunt

3-2 Martin Hongla
Assist: Simen Juklerød

60' Wissel

in: Benson Manuel
out: Faris Haroun

77' Wissel

in: Jordan Lukaku
out: Simen Juklerød

83' Wissel

in: Aurélio Buta
out: Koji Miyoshi

88' Geel

Abdoulaye Seck

12' Doelpunt

2-1 Thomas Henry

15' Geel

Kristiyan Malinov

17' Doelpunt

2-2 Kamal Sowah
Assist: Thomas Henry

20' Geel

Mathieu Maertens

30' Geel

David Hubert

38' Geel

Pierre Yves Ngawa

60' Wissel

in: Musa Tamari
out: Barnabás Bese

71' Wissel

in: Olivier Myny
out: Mathieu Maertens

85' Wissel

in: Daan Vekemans
out: Kristiyan Malinov

88' Geel

Thomas Henry
Start wedstrijd 20:46 Plaats Deurne Stadion Bosuilstadion Scheidsrechter Wim Smet

Met vertrouwen naar mogelijk beslissende match tegen Ludogorets

Spektakel op de Bosuil: Antwerp pakt verdiende driepunter tegen OH Leuven

Spektakel op de Bosuil: Antwerp pakt verdiende driepunter tegen OH Leuven

Foto: BELGA

Het had evengoed 6-4 kunnen zijn, maar met een 3-2-zege zijn ze bij Antwerp ook al tevreden. Het zal donderdag defensief sterker voor de dag moeten komen, maar dankzij de driepunter tegen OH Leuven, het aantal gecreëerde kansen en de goal van Mbokani mag de Great Old met vertrouwen toeleven naar de mogelijk beslissende Europese match tegen Ludogorets.

LEES OOK. Opmerkelijk foutje op wedstrijdblad Antwerp-OHL

Beerschot op kop van het klassement: dat zien ze bij Antwerp niet zo graag. Voor spektakel moet je op het Kiel zijn: dat horen ze niet zo graag. En dus gingen ze tegen OHL als razenden tekeer. Na acht minuten stond het al 2-0, met dank aan twee centrale verdedigers. Eerst was het aan Batubinsika, die een corner van Refaelov voorbij Romo tikte. En dan aan Seck, die de bal op het hoofd van Mbokani schilderde. De topschutter van vorig seizoen knikte binnen en scoorde zo op de valreep in een voor hem moeilijke novembermaand.

Ivan Leko kreeg zo meteen gelijk. Superdruk schema of niet, hij koos gewoon voor dezelfde namen als in Europa – op Mbokani na dan. Marc Brys kreeg dan weer ongelijk. Hij zette zoals zo vaak op het laatste nippertje nog iemand anders in de ploeg – hoewel De Norre op het blad stond, stond Maertens op het veld. Maar het leek eerder bij zijn eigen spelers voor verwarring te zorgen, want qua dekking leek het nergens op.

Spektakel op de Bosuil: Antwerp pakt verdiende driepunter tegen OH Leuven
Foto: BELGA

Thomas of Thierry?

Match al gespeeld? Euh, neen, dat niet. Ook bij de Great Old maken ze achterin al eens grote fouten. Seck kwam nog goed weg na een foute inspeelpass – Mercier mikte op de lat –, maar na tien minuten kreeg OHL een vrijgeleide om de zestien in te duiken en werd Henry neergelegd. Wim Smet wees naar de stip, Henry zette zich achter de bal en Butez redde, maar… hij was te snel van zijn lijn gekomen. Bij zijn tweede poging trof de Fransman wél raak. 2-1 en niet veel later stond het al 2-2. Thomas Henry leek nu even Thierry Henry, hij stuurde na een knappe controle Sowah diep. De Ghanees twijfelde niet en vlamde binnen, nu al zijn vijfde goal.

Spektakel op de Bosuil: Antwerp pakt verdiende driepunter tegen OH Leuven
Foto: BELGA

Het was koud, er was geen sfeer, maar wat een zot plot, we amuseerden ons rot. Denk echter niet dat OHL het heft in handen had genomen. Neen, het kroop de hele tijd met de hele ploeg achter de bal en zo kon Antwerp – dat meer dan 80 procent balbezit had – drukken en blijven drukken. Dat verdiende een derde goal, maar Romo – ex-Beerschot – ranselde de volley van Refaelov uit zijn doel en Miyoshi trapte onbegrijpelijk naast. Toen Gerkens werd gehinderd, kreeg Antwerp wel een penalty, maar de VAR speelde spelbreker. Terecht, want de fout gebeurde net buiten de grote backlijn.

Binnenkant paal

Na rust nogmaals géén penalty, nochtans werd Mbokani neergelegd. Maar Antwerp ging gewoon door op zijn elan. De uithaal van Seck spatte nog uiteen op de lat, maar de 3-2 viel toch. Juklerod rukte op, bracht voor en Hongla kopte overhoeks binnen. De ingevallen Benson krulde ei zo na ook de 4-2 in doel en Refaelov zag zijn uithaal opnieuw gepareerd door een sterke Romo.

De bezoekers begonnen nu toch in te zien dat ze beter voor de aanval kozen. Het leverde nog een paar hete standjes op en bijna de gelijkmaker, na een knappe één-twee tussen Henry en Mercier. Die laatste bleef beheerst, maar zijn schot strandde op de binnenkant van de paal. Aan de overkant trof ook Mbokani nog de paal. Evengoed had het 6-4 kunnen staan, maar uiteindelijk bleef het bij 3-2. Zo werd het uiteindelijk toch een goeie generale repetitie voor Antwerp, dat voor het eerst in vier competitiematchen wint en zich donderdag – als het Ludogorets klopt – voor de 1/16de finales van de Europa League kan plaatsen.

Spektakel op de Bosuil: Antwerp pakt verdiende driepunter tegen OH Leuven
Foto: Photo News
Corrigeer