Live voetbal

21/03Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 31

Club Brugge - Antwerp

0 - 2
9'Didier Lamkel Ze43'Lior Refaelov

40' Geel

Clinton Mata

46' Geel

Noa Lang

60' Geel

Brandon Mechele

61' Wissel

in: Eduard Sobol
out: Stefano Denswil

76' Wissel

in: Daniel Perez
out: Bas Dost

90' Rood (2x geel)

Noa Lang

9' Doelpunt

0-1 Didier Lamkel Ze
Assist: Ortwin De Wolf

32' Geel

Martin Hongla

43' Doelpunt

0-2 Lior Refaelov

60' Geel

Nill De Pauw

77' Wissel

in: Pieter Gerkens
out: Lior Refaelov
Start wedstrijd 13:30 Plaats Brugge Stadion Jan Breydelstadion Scheidsrechter Nicolas Laforge

Antwerp smeert onmachtig Club Brugge eerste competitienederlaag in drie maanden aan

Antwerp smeert onmachtig Club Brugge eerste competitienederlaag in drie maanden aan

Foto: BELGA

Club Brugge is dan toch niet onklopbaar in de Jupiler Pro League. De ongenaakbare leider verloor zondagmiddag voor het eerst sinds 20 december (0-1 tegen AA Gent) een competitiewedstrijd. Eerste achtervolger Antwerp won verdiend met 0-2 tegen een onmachtige landskampioen. Lamkel Ze en Refaelov (vanop strafschop) zetten al voor de rust de eindstand op het bord. In de slotfase pakte Noa Lang ook nog een domme tweede gele kaart. Op drie speeldagen van het einde verkleint Antwerp de nog steeds riante voorsprong van Club tot zestien punten.

22 punten, een voorsprong die nog nooit eerder bewerkstelligd werd. Met dat objectief ontving Club Brugge eerste achtervolger Antwerp, een voorproefje voor Play-off 1 straks. ’t Is wel eventjes anders uitgedraaid daar in Jan Breydel. The Great Old kwam zoals verwacht niet om te voetballen. En als je dan nog eens staat te slapen en vroeg op achterstand komt tegen Antwerp, ben je helemaal gezien. Lamkel Ze wandelde rustig door de Brugse verdediging na een uittrap van De Wolf en scoorde door de benen van Mignolet. Vieren deed hij zoals Haaland, met de bekende meditatie als toemaatje.

Antwerp smeert onmachtig Club Brugge eerste competitienederlaag in drie maanden aan
Foto: BELGA

Dit was een droomscenario voor de bezoekers: met een laag en compact blok een voorsprong verdedigen tegen de autoritaire leider. Club probeerde aanvalsgolven te ontrollen, maar voetbalde veel te slordig en onrustig. En als er dan eens ruimte kwam, zaten De Wolf of een ander Antwerps been in de weg. Vormer zag een goal net door de neus geboord, Dost kwam met een kopballetje voorlangs nog het dichtst bij een Brugs doelpunt voor de rust. Het had allemaal geen baat: de miserie zou enkel nog groter worden.

Lang geschorst op Kortrijk

Net voor de rust schoot Club zichzelf hélemaal in de voet. Een heel zwakke Mata - nooit gedacht dat we dit ooit zouden moeten schrijven - maakte een penaltyfout op Batubinsika. Vanop de stip mocht Refaelov verdubbelen tegen zijn ex-club. Na de rust zagen we een pot eenrichtingsvoetbal waarbij Club de nodige pech kende in de afwerking. Eerst werd een kans voor Lang nog afgeblokt, daarna vond Vanaken de onderkant van de lat in zijn zoektocht naar een aansluitingstreffer. Antwerp vond het allemaal prima zo: aanvallen hoefde niet meer, en als het nodig was werd er een fysieke slag van gemaakt wat bij blauw-zwart voor frustratie zorgde. Als zelfs Mechele zijn cool verliest en een duw uitdeelt, weet je dat het niet goed zit. Qua kaarten deelde Brugge zélf in de brokken, want het moet Lang op KV Kortrijk missen na een dubbele gele kaart. In de slotseconden ging hij stevig door Le Marchand, wat resulteerde in rood. Pure frustratie.

Antwerp smeert onmachtig Club Brugge eerste competitienederlaag in drie maanden aan
Foto: BELGA

De blessuretijd tikte weg, de moede zakte dieper in de Brugse schoenen. Antwerp hield zich uiteindelijk een hele helft staande in een schietkraam waarbij Club keer na keer met losse flodders schoot. De eerste competitienederlaag in 2021 werd zo een feit. De potentiële 22 punten voorsprong zijn er plots nog 16, die straks ook nog eens gehalveerd worden als PO1 begint. We gaan niet zeggen dat het nog spannend wordt, maar Antwerp geeft dus niét af.

Corrigeer