Live voetbal

21/03Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 31

KV Mechelen - OH Leuven

2 - 2
Aster Vranckx30'Ferdy Druijf80'
40'Casper De Norre70'Siebe Schrijvers

28' Geel

Steven Defour

30' Doelpunt

1-0 Aster Vranckx
Assist: Thibaut Peyre

53' Geel

Rob Schoofs

71' Wissel

in: Ferdy Druijf
out: Igor De Camargo

71' Wissel

in: Nikola Storm
out: Steven Defour

80' Doelpunt

2-2 Ferdy Druijf

88' Wissel

in: Geoffry Hairemans
out: Kerim Mrabti

90'+5' Geel

Lucas Bijker

37' Geel

Casper De Norre

40' Doelpunt

1-1 Casper De Norre
Assist: Kamal Sowah

65' Wissel

in: Siebe Schrijvers
out: Mandela Keita

70' Doelpunt

1-2 Siebe Schrijvers
Assist: Kamal Sowah

90'+2' Wissel

in: Yannick Aguemon
out: Musa Tamari
Start wedstrijd 16:00 Plaats Mechelen Stadion AFAS Stadion Scheidsrechter Jasper Vergoote

KV Mechelen en OH Leuven schieten niks op met gelijkspel na aangename match, Play-off 2 lonkt voor beide clubs

KV Mechelen en OH Leuven schieten niks op met gelijkspel na aangename match, Play-off 2 lonkt voor beide clubs

Foto: BELGA

Een aangenaam kijkstuk tussen KV Mechelen en OHL met knappe doelpunten is op 2-2 geëindigd. Vooral Malinwa schiet weinig op met dat puntje, want het staat op drie wedstrijden van het einde nog altijd niet in de top acht. De Leuvenaars zijn nu zesde, maar tellen vier punten minder dan nummer vier KV Oostende en lijken hun Play-off 1-droom stilaan te moeten opbergen.

Marc Brys slaagde er maar weer eens in om zijn tegenstander – zijn ex-club overigens – te verrassen. Hij bracht de achttienjarige controlerende middenvelder Mandela Keita voor het eerst aan de aftrap. De Belgische Guineeër had tevoren zelfs nog nooit de bank gehaald. Achterin kwam Derrick Tshimanga voor het eerst in vijf maanden nog eens in de ploeg bij de Leuvenaars.

De eerste kans was voor OHL. Henry draaide na een kleine tien minuten goed weg en knalde op de lat. Daarna volgde twintig leuke minuten waarin het prima op en neer golfde, maar de uitgespeelde kansen bleven uit. Op het halfuur wist KV Mechelen meteen te scoren uit zijn eerste grote mogelijkheid. Peyre bediende met een knap boogballetje Vranckx, die tot dan toe niet in de wedstrijd zat maar wel mooi afwerkte na een borstcontrole.

KV Mechelen en OH Leuven schieten niks op met gelijkspel na aangename match, Play-off 2 lonkt voor beide clubs
Foto: BELGA

Vijf minuten voor de rust kwam het antwoord van OHL, en het Leuvense doelpunt was zowaar nog indrukwekkender. Een handig slalommende Sowah bracht voor tot bij De Norre, die de gelijkmaker met een geweldige volley hoog in het doel ranselde. De Limburgse linksachter was zelf verbaasd over de manier waarop hij de 1-1 heerlijk had afgewerkt.

Invallers doen het

Na de pauze was er veel minder te beleven Achter de Kazerne. Of toch zeker in eerste instantie. Het was wachten tot op het uur voor de eerste kans, en dan nog was het eigenlijk maar een kansje. Mrabti mikte zonder veel overtuiging op doel, OHL-keeper Romo kon oprapen. Even later controleerde Henry aan de overkant slecht op een nochtans geweldige bal van Mercier. Daarna was het opnieuw aan Malinwa: Walsh kreeg dé kans op de 2-1, maar kopte ver naast.

KV Mechelen en OH Leuven schieten niks op met gelijkspel na aangename match, Play-off 2 lonkt voor beide clubs
Foto: BELGA

Twintig minuten voor tijd bediende Sowah met een slimme doorsteekpass de net ingevallen Schrijvers, die doelman Thoelen omspeelde en zijn eerste goal maakte voor OHL. De Leuvenaars leken op weg naar de vijfde plaats, tot Tshimanga hands beging. Scheidsrechter Vergoote had bijna vijf minuten nodig om op basis van de beelden een beslissing te nemen, maar legde de bal uiteindelijk op de stip. De ingevallen Druijf trapte de 2-2 koeltjes in de linkerbenedenhoek. De bezoekers slaagden er daarna niet meer in om het maken nog naar zich toe te trekken. Sowah knalde diep in de blessuretijd wel nog op de paal. Het leidde tot frustratie bij Marc Brys, die in het slot nog rood kreeg.

Corrigeer