Live voetbal

18/12Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 17

Charleroi - Anderlecht

1 - 0 Wed
Ali Gholizadeh90'+3'

7' Wissel

in: Saido Berahino
out: Mamadou Fall

26' Geel

Saido Berahino

76' Wissel

in: Massimo Bruno
out: Saido Berahino

83' Geel

Steeven Willems

87' Wissel

in: Lukasz Teodorczyk
out: Amine Benchaib

89' Geel

Lukasz Teodorczyk

90'+3' Doelpunt

1-0 Ali Gholizadeh
Assist: Ryota Morioka

70' Wissel

in: Mustapha Bundu
out: Paul Mukairu

74' Wissel

in: Antoine Colassin
out: Percy Tau
Start wedstrijd 20:45 Plaats Charleroi Stadion Stade du Pays de Charleroi Scheidsrechter Lawrence Visser

Ook in Charleroi drama voor Anderlecht in het slot: onderuit in laatste seconde na flatertje Wellenreuther

Ook in Charleroi drama voor Anderlecht in het slot: onderuit in laatste seconde na flatertje Wellenreuther

Foto: BELGA

De curve vlakt af. Na de recente 6 op 6 ging Anderlecht in een zwakke match in het absolute slot onderuit in Charleroi: 1-0 Weeral die verdomde laatste minuten. Dit keer liet doelman Timon Wellenreuther in de laatste seconde een schot van Ali Golizadeh - of moeten we zeggen GOAL-izadeh- nog glippen. Duurde een match voor RSCA maar 80 minuten.

Mijnheer en Mevrouw van appartement 3, 14de verdieping in de Rue de la Neuville. Wij weten wat u aan het doen was om 21.15 uur. U hoeft daar niet verlegen om te zijn: het was niet naar The Masked Singer kijken. Het flatgebouw in de Rue de la Neuville geeft uit op het stadion van Charleroi. Het feit dat onze aandacht werd afgeleid naar taferelen boven de tribune zegt genoeg over de wedstrijd. Het koppel scoorde, volgens onze arendsblik, nochtans niet te hoog op de schaal van Adonis, maar op het veld viel niets te beleven.

In de eerste helft was er werkelijk geen één doelpoging. Zo’n matchen worden dan al snel omschreven als intensief en dat klopt ook wel. Anderlecht zette hoge druk, maar Charleroi hield de boel enorm gesloten. Het was één grote lockdown en beide ploegen grossierden in de slechte passes. Maar wat meer gevaar en dreiging, mag toch wel? We begrepen goed dat ze in appartement 3 andere dingen te doen hadden dan op hun koude terras naar dit schouwspel te kijken.

Vlap over en out?

Vincent Kompany had na de 2-1 zege tegen KV Oostende met een ultrajong elftal wel weer voor meer ervaring gekozen. Het trio Miazga-Cullen-Tau maakte zijn rentree ten koste van Lissens, El Hadj en Vlap. Voor de Nederlander was dat opnieuw een zware klap. Peter Zulj kreeg al te horen dat hij weg mag, maar wat is de toekomst van Michel Vlap nog bij RSCA? Kompany houdt van dynamische voetballers die pressing zetten en de twee laatstgenoemden zijn te statisch. Al moet gezegd worden dat Percy Tau op Mambourg ook niet thuis gaf.

Een andere opvallende keuze was het opvissen van Sardella als linksback. Mykhaylicenko zat op de bank en de 19-jarige moest zijn streng trekken. Dat ging met ups en downs. Hij probeerde mee te voetballen, maar moest het soms afleggen in de duels Het feit dat we hier individuele beoordelingen afhaspelen, beloofde niet veel goeds over de wedstrijd.

Plots ging de schuifdeur van appartement drie open. Gloeiend vuurtje, sigaretje roken. Mijnheer uit de Rue de la Neuville stak toch even zijn neus aan het venster. Dat moest ook Anderlecht doen na de pauze en het ging zowaar een beetje beter. Tot dan toe was Lukas Nmecha goed uit de wedstrijd gehouden, maar in minuut 59 werd hij toch een voor de keeper gezet. Penneteau redde goed. Eindelijk een echte doelpoging. Eindelijk ook voetbal om ons aan op te warmen.

We moesten wel snel tevreden zijn. Paars-wit had nu meer balbezit, maar zette dat niet om in kansen. Het ging niet snel genoeg, terwijl de Karolo’s bleven loeren op die ene kans, die ene counter. Dat lukte bijna toen Wellenreuther slecht inspeelde en helemaal toen Nicholson eens onbesuisd over knalde. Charleroi leek content met een punt. Alhoewel, Karim Belhocine bleef pompen langs de lijn. Berahino was na 3 minuten ingevallen voor de geblesseerde Fall, maar werd na 76 minuten alweer vervangen.

Visser spreekt

Ook Kompany voerde wissels door. Bundu kwam voor de zwakke Mukairu, maar dat Colassin Tau verving, sprong meer in het oog. Zelfs Antoine Colassin krijg nu de voorkeur op Vlap. Het veranderde het spelbeeld niet direct. Ref Visser trok nog wat aandacht naar hem toe toen hij luid naar Amuzu riep Rustig Cis, maar het was Charleroi dat nog de beste mogelijkheden had in de laatste tien minuten, ook gekend als Kompany Time. Keeper Wellenreuther redde eerst tot twee keer toe pogingen van Bruno en Golizadeh. Maar toen de extra tijd net verstreken was, schoot de Iraniër opnieuw. Dit keer liet de Duitser de bal schieten. Tot nu toe had hij amper fouten gemaakt, maar de roep om Van Crombrugge zal nu luid klinken.

Anderlecht keek zo tegen zijn derde nederlaag aan - weeral in de slotfase - en verzuimt over Charleroi naar plaats twee te springen. Kompany ging woest naar binnen. In appartement 3 op de 14de verdieping ging het licht uit. Zij waren wel klaar voor de extra time.

Ook in Charleroi drama voor Anderlecht in het slot: onderuit in laatste seconde na flatertje Wellenreuther
Foto: BELGA
Ook in Charleroi drama voor Anderlecht in het slot: onderuit in laatste seconde na flatertje Wellenreuther
Foto: Photo News
Ook in Charleroi drama voor Anderlecht in het slot: onderuit in laatste seconde na flatertje Wellenreuther
Foto: Photo News
Corrigeer