Live voetbal

17/10Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 9

Cercle Brugge - KAA Gent

5 - 2 Wed
Franck Kanouté4'Dino Hotic31'Ike Ugbo57'Ike Ugbo78'Jean Marcelin82'
14'Andreas Hanche-Olsen64'Roman Jaremtsjoek

4' Doelpunt

1-0 Franck Kanouté
Assist: Kylian Hazard

31' Doelpunt

2-1 Dino Hotic

57' Doelpunt

3-1 Ike Ugbo

59' Wissel

in: Leonardo Da Silva Lopes
out: Dino Hotic

71' Wissel

in: Alexander Corryn
out: Vitinho

76' Wissel

in: Charles Vanhoutte
out: Anthony Musaba

78' Doelpunt

4-2 Ike Ugbo
Assist: Jérémy Taravel

82' Doelpunt

5-2 Jean Marcelin
Assist: Kylian Hazard

14' Doelpunt

1-1 Andreas Hanche-Olsen
Assist: Roman Jaremtsjoek

58' Wissel

in: Niklas Dorsch
out: Sulayman Marreh

62' Wissel

in: Roman Bezoes
out: Dogbole Niangbo

64' Doelpunt

3-2 Roman Jaremtsjoek
Start wedstrijd 16:15 Plaats Brugge Stadion Jan Breydelstadion Toeschouwers 2 500 Scheidsrechter Nathan Verboomen

AA Gent met de billen bloot tegen Cercle Brugge: klungelende Buffalo’s verkeren na 5-2-blamage opnieuw in crisis

AA Gent met de billen bloot tegen Cercle Brugge: klungelende Buffalo’s verkeren na 5-2-blamage opnieuw in crisis

Foto: BELGA

AA Gent kon op bezoek bij Cercle Brugge op geen enkel moment de partij controleren en slaagde er nooit in om een vervolg te breien aan de hoopgevende 5-1 zege tegen Beerschot. De Gentse defensie toonde zich allerminst bedrijfszeker en zelfs na de snelle gelijkmaker, bleven de Buffalo’s ondermaats presteren. De fans van Cercle Brugge kirden van de pret dankzij de bevliegingen van Hotic, de sierlijke passeerbewegingen van Musaba en de trefzekerheid van Ugbo. AA Gent terug naar af: De Decker kampt met veel kopzorgen in aanloop naar de Europese partij op bezoek bij Slovan Liberec.

Ook in het verslag van deze wedstrijd kunnen we niet om de gevolgen van de coronapandemie heen. De bezoekers lieten zaterdagmiddag Ngadeu in Gent. De Kameroense centrale verdediger onderging nadat hij terugkeerde van interlandverplichtingen drie coronatests. De eerste was nog negatief, maar woensdag testte hij plots wel ‘licht’ positief. Een ultieme test bleek uiteindelijk opnieuw negatief. Wellicht ging het dus om een ‘vals positief resultaat’, maar de Gentse technische staf nam geen risico’s en liet Ngadeu thuis. Daardoor mocht de Noorse aanwinst Andreas Hanche-Olsen debuteren.

Anderzijds keerde Kums terug in het team en omdat Marreh het vertrouwen van De Decker bleef genieten, startte Dorsch op de bank. Bij de thuisploeg ontbrak linksachter Velkovski dan weer in de basiself nadat hij te laat terugkwam na de interlandbreak. In principe zou Biancone zijn plaats innemen, maar coach Clement verraste en het was uiteindelijk Vitinho die van de rechterflank naar de linkerzijde verhuisde.

AA Gent met de billen bloot tegen Cercle Brugge: klungelende Buffalo’s verkeren na 5-2-blamage opnieuw in crisis
Foto: BELGA

Het openingskwartier zorgde meteen voor vuurwerk, want de thuisploeg ging vrank en vrij op zoek naar een doelpunt. En dat leverde al snel resultaat op: Hazard kreeg te veel ruimte in de Gentse zestien, legde af tot bij Kanouté die Bolat kansloos liet met een strak schot. De Buffalo’s waren duidelijk niet op de afspraak en mochten zich gelukkig prijzen dat Kanouté op aangeven van Musaba de bal nipt naast kopte.

Cercle profiteert

AA Gent herstelde echter gaandeweg het evenwicht en nadat Bukari eerst nog nipt naast trapte, verstuurde Yaremchuk een prima voorzet die door Hanche-Olsen voorbij een verraste Didillon kopte. Heerlijk debuut voor de Noor, die pas de overstap maakte van Stabaek naar Gent. De Buffalo’s gingen nu door op hun elan en Niangbo verscheen enkele keren in de buurt van de Brugse zestien, maar besloot telkens te overhaast op doel.

En dat kwam Gent duur te staan: Vitinho werd in de Gentse zestien onderuitgehaald door Plastun en ref Verboomen wees meteen naar de stip. Hotic aarzelde niet en haalde de trekker over. Bolat geklopt en een nieuwe achterstand voor het team van Wim De Decker. De Gentse oefenmeester zag zijn team opnieuw recht krabbelen, maar vooral Yaremchuk bezondigde zich al te vaak aan al te opportunistisch gedrag. De Oekraïense spits negeerde tot driemaal toe een vrijstaande ploegmakker en liet zo evenveel keren na om zijn team nog voor de pauze opnieuw langszij te brengen.

AA Gent met de billen bloot tegen Cercle Brugge: klungelende Buffalo’s verkeren na 5-2-blamage opnieuw in crisis
Foto: Photo News

Na de pauze leek Gent de partij resoluut in handen te nemen, maar echt doelgevaar bleef lange tijd uit en toen Hotic het bij een schaarse aanval van groen-zwart op zijn heupen kreeg, was het meteen raak. De 25-jarige Bosniër bediende Hoggas die op de rand van de zestien met een stevige poeier uitpakte. Bolat kon de bal niet klemmen en in de rebound besloot Ugbo onhoudbaar voorbij de kansloze Gentse doelman.

Ontketende Ugbo

De opdracht van Gent leek nu wel heel moeilijk te worden, De Decker bracht met Dorsch en Bezus dan ook een portie voetballend vermogen tussen de lijnen en toen Bukari zijn turbo aanzette, kon de lokale defensie niet volgen: Marcelin verkocht de Ghanees een lichte por en Verboomen wees opnieuw naar de stip. Yaremchuk maakte zijn missers van voor de rust (half) goed en tekende van op de stip de aansluitingstreffer aan.

AA Gent met de billen bloot tegen Cercle Brugge: klungelende Buffalo’s verkeren na 5-2-blamage opnieuw in crisis
Foto: BELGA

Ondanks die snelle meevaller stokte de Gentse machine ook na de pauze al te vaak. Cercle-coach Clement koos met Coryn en Vanhoutte voor wat meer defensieve zekerheid, maar toen Ugbo bij een hoekschop moederziel alleen stond, kon de Chelsea-huurling zonder moeite de bal in doel verwerken (4-2). En nog was de Gentse lijdensweg niet ten einde, want op een nieuwe hoekschop knikte Marcelin de bal voorbij een stilaan wanhopige Bolat.

Vijf tegentreffers, dat was de ervaren doelman van de Buffalo’s al lang niet meer overkomen. Woensdag reist het team van De Decker af naar Tsjechië, daarbij zal hij niet alleen de Covid-statistieken vrezen. Deze nieuwe opdoffer zorgt ervoor dat Gent opnieuw onder hoogspanning staat. Een Europese uitschuiver zou wel eens voor ‘niveau vier’ kunnen zorgen in de Ghelamco Arena.

Cercle Brugge: Didillon, Decostere, Marcelin, Taravel, Vitinho (71’ Corryn), Kanouté, Hotic (59’ Lopes), Hoggas, Musaba (75’ Vanhoutte), Ugbo, Hazard

AA Gent: Bolat, Castro-Montes, Plastun, Hanche-Olsen, Mohammadi, Bukari, Marreh (58’ Dorsch), Kums, Niangbo (62’ Bezus), Yaremchuk, Depoitre

Doelpunten: 4’ Kanouté (Hazard) 1-0, 14’ Hanche-Olsen (Yaremchuk) 1-1, 31’ Hotic (strafschop) 2-1, 57’ Ugbo (geen assist) 3-1, 64” Yaremchuk (strafschop) 3-2, 78’ Ugbo (Taravel) 4-2, 82’ Marcelin (Hazard) 5-2

Gele kaarten:geen

Rode kaarten: geen

Toeschouwers: 2.800

Scheidsrechter: Nathan Verboomen

AA Gent met de billen bloot tegen Cercle Brugge: klungelende Buffalo’s verkeren na 5-2-blamage opnieuw in crisis
Foto: BELGA
Corrigeer