Live voetbal

07/03Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 29

Excel Moeskroen - Standard

1 - 0
Hugo Siquet37'

37' Eigen doelpunt

1-0 Hugo Siquet

66' Wissel

in: Darly N'Landu
out: Xadas

73' Geel

Fabrice Olinga

78' Wissel

in: Hamdi Harbaoui
out: Serge Tabekou

89' Wissel

in: El Hadji Gueye
out: Fabrice Olinga

90'+1' Geel

Marko Bakic

59' Wissel

in: Abdoul Tapsoba
out: Mehdi Carcela-González

66' Wissel

in: William Balikwisha
out: Hugo Siquet

78' Wissel

in: Laurent Jans
out: Nicolas Raskin

90'+5' Geel

Kostas Laifis
Start wedstrijd 13:31 Plaats Mouscron Stadion Le Canonnier Scheidsrechter Wesli De Cremer

Standard blijft sukkelen in de competitie en verliest nu ook van Moeskroen

Standard blijft sukkelen in de competitie en verliest nu ook van Moeskroen

Foto: BELGA

De overwinning tegen Charleroi op 24 januari blijft voorlopig de laatste zege van Standard in de competitie. De Rouches, eerder deze week nog winnaar in een bekerduel met Club Brugge, gingen zondagmiddag onderuit bij Moeskroen: 1-0.

Standard pakt dit seizoen 0 op 6 tegen Moeskroen. Een statistiekje dat het kwakkelseizoen van de Rouches samenvat. De ploeg van Mbaye Leye deed het niet eens zo slecht in Henegouwen. Het gaf bijna niks weg en creëerde voldoende kansen, maar scoren lukte niet. Dat mocht vooral Klauss zich aanrekenen. De Braziliaan oogstte veel lof de laatste weken, stond nu ook weer vaak op de goede plaats, maar miste vijf kansen.

Ook Carcela liet vroeg in de partij na om de score te openen. Hij kon alleen op Koffi af, maar kreeg hem niet omspeeld. Zo lag de Moeskroen-doelman, die autoriteit en zelfvertrouwen uitstraalde, Standard wel vaker dwars.

En dan valt de goal meestal aan de overkant. Zo geschiedde nu ook weer. Bodart duwde een voorzet van Tabekou tegen de onfortuinlijke Siquet aan en het enige doelpunt van de match was een feit. “Het was een goede voorzet”, zei Bodart na de match. “Ik raakte hem met mijn vuist, maar ik weet niet wat er daarna gebeurde. Is dat pech of moet ik steviger zijn?” Hoe dan ook, gevaarlijker zou Moeskroen niet meer worden. Het eindige de partij met geen enkel schot binnen het kader.

Ergernis

Coach Leye wees in zijn discours herhaaldelijk naar de staat van het veld. “Ik zeg niet dat we door het terrein verloren, maar hier goed voetbal op spelen is onmogelijk. Ik had een hoog tempo van mijn spelers gevraagd. Maar eigenlijk was dat niet mogelijk. Op dit veld kon je geen drie passen na elkaar geven. Misschien moeten de clubs het geld van Eleven Sports eens gaan uitgeven aan de essentie.”

Ook Moeskroen-trainer Jorge Simao was niet te spreken over de staat van het terrein. “Ik denk er precies hetzelfde over. We zijn een technische ploeg. Ook wij hadden liever op een perfect veld gespeeld.”

Een andere ergernis van Leye: de arbitrage. “We hebben weinig gevoetbald. Als je de effectieve speeltijd gaat controleren, dan was dat heel weinig. Wellicht niet meer dan 30 minuten. Ref De Cremer vergat te zeggen dat het wat sneller mocht. We hebben hier drie punten verloren.”

Ultieme middenmoter

Standard verloor opnieuw en zit nu aan een 3 op 21. Een dramatische reeks. De Luikenaars zijn dit seizoen met tien zeges, tien gelijke spelen en tien nederlagen de ultieme middenmoter. Het staat nu elfde. Leye: “Vandaag vond ik het geen kwestie van mentaliteit, maar van efficiëntie. Ja, Klauss miste kansen. Als Laifis zijn kopkans op het einde niet mist, pak je een punt. Als Bodart de bal wegbokst, verliezen we misschien niet. En als Siquet daar niet ligt, gaat die bal ook niet binnen. Helaas hebben we onze kansen niet kunnen afmaken en helaas houden we de nul niet.”

Mocht er voor aanvang nog hoop op Play-off 1 zijn geweest, dan is die nu helemaal vervlogen. Zelfs Play-off 2 wordt vier duels voor het einde nog een hele klus. De beker moet het jaar van Standard redden. Zaterdag wacht op Eupen­ de perfecte kans op een finale. “De eerstvolgende match is altijd de belangrijkste”, zei Leye. “Het is een halve finale, of het nu tegen Eupen, Anderlecht of Genk is: makkelijk zal het nooit zijn. Eupen is in staat om ons pijn te doen. Voor mij is het fiftyfifty zaterdag.”

Corrigeer