Live voetbal

19/09Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 6

KV Oostende - OH Leuven

3 - 1 Wed
Fashion Sakala26'Fashion Sakala50'Makhtar Gueye60'
79'Mathieu Maertens

2' Geel

Arthur Theate

26' Doelpunt

1-0 Fashion Sakala
Assist: Andrew Hjulsager

32' Geel

Makhtar Gueye

36' Wissel

in: Théo Ndicka Matam
out: Robbie D'Haese

41' Geel

Fashion Sakala

46' Geel

Jelle Bataille

50' Doelpunt

2-0 Fashion Sakala

58' Wissel

in: Cameron McGeehan
out: Kevin Vandendriessche

60' Doelpunt

3-0 Makhtar Gueye
Assist: Théo Ndicka Matam

69' Wissel

in: Marko Kvasina
out: Makhtar Gueye

11' Geel

Toon Raemaekers

45'+1' Geel

Thibault Vlietinck

46' Wissel

in: Rafael Romo
out: Daniel Iversen

54' Wissel

in: Yohan Croizet
out: Barnabás Bese

72' Wissel

in: Milan Tucic
out: Thibault Vlietinck

79' Doelpunt

3-1 Mathieu Maertens
Assist: Xavier Mercier
Start wedstrijd 16:16 Plaats Oostende Stadion Diaz Arena Toeschouwers 2 100 Scheidsrechter Christof Dierick

Sterk Oostende wint nu ook van OH Leuven, dat vloekt op dramatische arbitrage en defecte VAR

Sterk Oostende wint nu ook van OH Leuven, dat vloekt op dramatische arbitrage en defecte VAR

Foto: BELGA

De VAR had de hoofdrol kunnen spelen in de Diaz Arena, maar KV Oostende zette zelf orde op zaken. OH Leuven, dat voor de rust een penalty en een doelpunt ontnomen zag door een defect bij de videoref, ging alsnog met 3-1 voor de bijl aan zee. KVO pakt zowaar uit met een reeksje: 7 op 9 en nu al vier matchen ongeslagen.

De videoref en KV Oostende-Leuven: het leek wel een slechte grap. Luttele seconden voor de aftrap meldde de stadionomroeper dat de communicatie tussen het busje en scheidsrechter Dierick niet werkte. Geen VAR. Nochtans konden Dierick en zijn assistenten de VAR maar al te goed gebruiken: twee keer beoordeelden de refs een cruciale fase volledig verkeerd in het nadeel van OHL.

Sterk Oostende wint nu ook van OH Leuven, dat vloekt op dramatische arbitrage en defecte VAR
Scheidsrechter Dierick en zijn collega’s kenden geen beste namiddag aan de zee. Foto: BELGA

Eerst werd Henry alleen voor Hubert afgevlagd nadat hij vanop zijn eigen helft vertrokken was, daarna werd een loepzuivere penaltyfout van Hendry op Sowah niet gefloten. Tel daarbij zes (!) lichte gele kaarten voor de rust, waarvoor één voor een wisselspeler van Leuven die zich opwarmde langs de zijlijn, en de conclusie is dat de wedstrijdleiding hemeltergend was. Toen de VAR plots wél opnieuw werkte tijdens het aftrappen van de tweede helft, sloeg OHL zich helemaal voor het hoofd. Dit kreeg je met de beste wil van de wereld niet uitgelegd.

Twee keer Sakala

Maar laat die slechte arbitrage vooral niet met alle aandacht gaan lopen. Want de prima prestatie van KV Oostende zou zo ondergesneeuwd raken. Tijdens het openingskwartier duwde KVO de bezoekers helemaal weg, en dat overwicht werd beloond met een doelpunt van Sakala. De binnentikker kwam er na een heerlijke actie van Hjulsager, al weken stevig op dreef bij KVO.

Sterk Oostende wint nu ook van OH Leuven, dat vloekt op dramatische arbitrage en defecte VAR
Fashion Sakala was de held van de dag bij KV Oostende met twee goals. Foto: Photo News

Leuven, dat op die discutabele fases na amper aan mogelijkheden kwam, kwam kort na de rust op een dubbele achterstand. Alweer Sakala scoorde, ditmaal nadat hij de bal met een gelukje kreeg. En om nog eens te onderstrepen dat KVO de hulp van de VAR eigenlijk niet nodig had, peerde Gueye op het uur vanop 25 meter de 3-0 heerlijk binnen. Einde discussie. Want Leuven had tot dan ook na de rust helemaal niets getoond. Het moest zelfs opletten voor een afslachting nadat Sakala zijn hattrick op de paal zag spatten. Ook daarna ging de Zambiaan iets te gretig op zoek naar zijn derde, wat enkele foute beslissingen opleverde.

Leuven wachtte te lang om nog iets terug te doen. Maertens kon een klein kwartier voor tijd wel nog milderen, maar die goal kwam te laat. OHL pakte nog uit met een offensiefje, maar echte grote kansen leverde dat niet meer op. Een turbulente middag eindigde zo op een vlotte zege voor Oostende. De Kustboys pakken 7 op 9 en nestelen zich comfortabel in de middenmoot na vier ongeslagen matchen, Leuven trekt vloekend naar huis na een frustrerende middag.

KV Oostende: Hubert, Tanghe, Theate, Hendry, Bataille, D’Arpino, Hjulsager, Vandendriessche (58’ McGeehaan), D’Haese (36’ Ndicka), Gueye (69’ Kvasina), Sakala

OH Leuven: Iversen (46’ Romo), Bese (54’ Croizet), Raemakers, Kotysch, Ouedraogo, Hubert, Vlietinck (72’ Tucic), Sowah, Merci, Henry, Maertens

Gele kaarten: 2’ Theate, 11’ Raemaekers, 31’ Gueye, 35’ Myny, 41’ Sakala, 45’ Vlietinck, 46’ Bataille

Rode kaarten: -

Doelpunten: 26’ Sakala (Hjulsager) 1-0, 50’ Sakala (geen assist), 60’ Gueye (Ndicka) 3-0, 79’ Maertens (geen assist) 3-1

Corrigeer