Live voetbal

26/09Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 7

KV Mechelen - STVV

2 - 0
Aster Vranckx60'Aster Vranckx64'

23' Geel

Joachim Van Damme

60' Doelpunt

1-0 Aster Vranckx
Assist: Kerim Mrabti

64' Doelpunt

2-0 Aster Vranckx

68' Geel

Aster Vranckx

71' Wissel

in: Nikola Storm
out: Kerim Mrabti

77' Wissel

in: Geoffry Hairemans
out: Gustav Engvall

87' Wissel

in: Williams Togui Mel
out: Igor De Camargo

90'+1' Geel

Thibaut Peyre

12' Geel

Facundo Colidio

23' Geel

Lee Seung-Woo

43' Geel

Yuma Suzuki

45'+1' Geel

Chris Durkin

65' Geel

Mory Konaté

66' Wissel

in: Olexander Filippov
out: Facundo Colidio

73' Geel

Ibrahima Sankhon

81' Wissel

in: Nelson Balongo
out: Lee Seung-Woo

84' Wissel

in: Samuel Asamoah
out: Chris Durkin
Start wedstrijd 18:30 Plaats Mechelen Stadion AFAS Stadion Toeschouwers 5 185 Scheidsrechter Nathan Verboomen

Van pechvogel tot matchwinnaar: Aster Vranckx bezorgt Malinwa met twee treffers broodnodige zege tegen STVV

Van pechvogel tot matchwinnaar: Aster Vranckx bezorgt Malinwa met twee treffers broodnodige zege tegen STVV

Foto: Photo News

Twee gemaakte goals, een clean sheet en Aster Vranckx als matchwinnaar. Kortom, een perfecte avond voor KV Mechelen. Verdiende driepunter ook tegen Sint-Truiden dat weinig in de pap te brokken had Achter de Kazerne. Malinwa rukt op naar de middenmoot. STVV blijft maar net boven de degradatieplaatsen bengelen.

Vrancken behield het vertrouwen in zijn basisploeg, al beseften sommige jongens dat het hun match van de laatste kans was. Bij de bezoekers vonden wel drie wissels plaats. Asamoah, Janssens en Matsubara moesten hun plek afstaan aan Cacace, Konaté en Sankhon.

Beide teams verkeerden in puntennood en gingen daarom vol de strijd aan. We kregen een open eerste helft te zien, met veel bitsige duels, maar ook goed voetbal. Mrabti duwde al na drie minuten een voorzet van Kabore in één tijd richting doel, recht in de handen van doelman Steppe. Ook de Kanaries doken vroeg voor het vijandelijke doel op. Coucke loste een schijnbaar ongevaarlijke flankvoorzet. Durkin mikte de rebound in het zijnet.

Van Damme geschorst

Na het flitsende begin zakte het tempo, al bleef de thuisploeg bij momenten wel voor dreiging zorgen. Van Damme schoot vanuit de tweede lijn over, waar hij het leer beter aan Kabore had gelaten. Diezelfde Van Damme slikte wat later zijn vijfde gele kaart van het seizoen, en is er volgende vrijdag op de Bosuil tegen Antwerp niet bij.

Van pechvogel tot matchwinnaar: Aster Vranckx bezorgt Malinwa met twee treffers broodnodige zege tegen STVV
Foto: BELGA

Malinwa, dat STVV goed vastzette, kon voor de pauze nog twee keer dreigen. Steppe miskeek zich compleet op een afzwaaier van Kabore, die op de lat belandde. Na een Zweedse één-twee tussen Mrabti en Engvall was de Truiense goalie wel bij de pinken om de plaatsbal van die laatste te pareren.

Vernuftige Vranckx

De Kakkers gingen op hun elan door, met een verschroeiende start na rust. Drie keer gevaar in evenveel minuten. Vooral De Camargo had er altijd 1-0 van moeten maken. ‘t Zal toch weer niet waar zijn?’, groeide bij enkele geel-rode fans de vrees. Gelukkig voor hen stond het vizier van Vranckx wel op scherp. ‘Genoeg gelachen met mijn misser van twee weken geleden’, dacht de youngster. Op een knappe voorzet in één tijd van Mrabti bevrijdde Vranckx zijn ploeg. Ook de cross van Vanlerberghe die het doelpunt inluidde, mocht er wezen. KV was nu helemaal los. Vier minuten laten hing ook de 2-0 tegen de touwen. Opnieuw getekend: Vranckx, alweer met een ijzige koelbloedigheid.

De zwarthemden moesten nu alles op alles zetten, maar hadden pas in het slot een antwoord klaar. Coucke stond pal op een kopbal van Suzuki, en pakte zo zijn tweede clean sheet van het seizoen. KV Mechelen nestelt zich met een tweede driepunter en 7 op 21 in de buik van het klassement. STVV blijft op vijf stuks steken.

Van pechvogel tot matchwinnaar: Aster Vranckx bezorgt Malinwa met twee treffers broodnodige zege tegen STVV
Foto: Isosport
Corrigeer