Live voetbal

04/03Einde

Croky Cup > Kwartfinale / Speeldag 1

KRC Genk - KV Mechelen

4 - 1
Kristian Thorstvedt2'Daniel Muñoz10'Kristian Thorstvedt64'Theo Bongonda85'
82'Kerim Mrabti

2' Doelpunt

1-0 Kristian Thorstvedt

10' Doelpunt

2-0 Daniel Muñoz

64' Doelpunt

3-0 Kristian Thorstvedt

75' Wissel

in: Theo Bongonda
out: Luca Oyen

85' Doelpunt

4-1 Theo Bongonda

85' Wissel

in: Bastien Toma
out: Kristian Thorstvedt

46' Wissel

in: Igor De Camargo
out: Sheldon Bateau
in: Marian Shved
out: Nikola Storm
in: Aster Vranckx
out: Geoffry Hairemans

75' Wissel

in: Onur Kaya
out: Ferdy Druijf

79' Wissel

in: Steven Defour
out: Rob Schoofs

82' Doelpunt

3-1 Kerim Mrabti

89' Geel

Aster Vranckx
Start wedstrijd 18:00 Plaats Genk Stadion Luminus Arena Scheidsrechter Nicolas Laforge

Racing Genk stoot makkelijk door naar halve finale Croky Cup, zwak KV Mechelen gaat met 4-1 de boot in

Racing Genk stoot makkelijk door naar halve finale Croky Cup, zwak KV Mechelen gaat met 4-1 de boot in

Foto: BELGA

Via een overtuigende en makkelijke 4-1-zege plaatste KRC Genk zich donderdagavond voor de halve finales van de beker van België. Thorstvedt (2), Munoz en Bongonda legden voor een snedig voetballende thuisploeg KV Mechelen over de knie.

John van den Brom wijzigde zijn ploeg op één plaats: Gouden Stier Paul Onuachu moest zijn plaats afstaan aan Cyriel Dessers. Een opvallende maar geen onlogische ingreep: Onuachu mist al enkele weken frisheid en wacht nog een cruciale rol in de competitie, waarin zondag al Cercle Brugge op bezoek komt. Terwijl Dessers zich toonde tijdens zijn korte invalbeurt in Charleroi.

Thorstvedt na 75 seconden

Zo kreeg deze kwartfinale een stevig Limburgse tint, zeven hoofdrolspelers waren uit bronsgroen eikenhout gesneden. Vandevoordt, Heynen, Oyen en Dessers stonden tegenover Mechelencoach Vrancken, Schoofs en de Tongerse ex-Genkdoelman Coucke, die in deze bekermatch de voorkeur kreeg op Looienaar Thoelen.

Coucke zal zich zijn rentree in de Luminus Arena heel anders hebben voorgesteld. Hij mocht de bal al na welgeteld 75 seconden uit het net vissen. Uitgerekend Cyriel Dessers had een belangrijk aandeel in een Genkse bliksemstart. Op een voorzet van Ito hield hij Bateau af om terug te leggen op Thorstvedt, die afrondde met binnenkant links: 1-0.

Racing Genk stoot makkelijk door naar halve finale Croky Cup, zwak KV Mechelen gaat met 4-1 de boot in
Foto: BELGA

Munoz na 9 minuten

De tweede goal van de Noor in evenveel wedstrijden gaf de thuisploeg vleugels. De bal ging in een razend tempo rond, tal van lopende mensen zorgde voortdurend voor openingen. Die vliegende start leidde al na negen minuten de verdiende 2-0 in. Een knappe collectieve aanval gaf Oyen de ruimte voor een voorzet. De 17-jarige aanvaller schilderde met links het leer perfect op het hoofd van de inlopende Munoz, die Bijker ter plaatse liet om de 2-0 binnen te koppen.

Racing bleef hogeschoolvoetbal doceren en gedurfd onder de Mechelse druk uitvoetballen. Niet alleen moesten de bezoekers daardoor achter een ongrijpbare bal aanhollen, Genk creëerde ook nog enkele kansen op de 3-0. De sterk gestarte Dessers, die Bateau alle hoeken van het veld liet zien, twijfelde te lang om af te drukken. Ito maakte in de omschakeling dan weer de verkeerde keuze, waardoor Thorstvedt niet oog in oog met Coucke kwam.

Racing Genk stoot makkelijk door naar halve finale Croky Cup, zwak KV Mechelen gaat met 4-1 de boot in
Foto: Isosport

Munoz assisteert Thorstvedt

De thuisploeg maakte indruk, ze gaf dankzij een prima pressing voor rust bovendien niet één doelkans weg. Wouter Vrancken greep dan ook drastisch in en startte de tweede helft met drie nieuwe namen. Vranckx, Shved en De Camargo moesten het team in een 4-4-2 een nieuw elan geven maar dat draaide al snel uit op een maat voor niets.

Nadat Munoz een voorzet van Arteaga oppikte, mocht de auteur van het tweede doelpunt een assist leveren aan de maker van de eerste goal. Thorstvedt plaatste de achterwaartse voorzet opnieuw in de verste hoek (3-0). Zo was de strijd halfweg de tweede helft al gestreden. Dessers, die tegen de deklat pegelde, en Vandevoordt, die de eerste bal van Marabti tussen de palen onhoudbaar zag binnenvliegen (3-1), vloekten nog. Maar Dessers had wel de verdienste dat hij met zijn tweede assist van de avond invaller Bongonda vertrouwen liet tanken (4-1)

Racing Genk stoot makkelijk door naar halve finale Croky Cup, zwak KV Mechelen gaat met 4-1 de boot in
Foto: BELGA

Zondag Cercle

Zo lijkt de Genkse crisis bezworen. Zondag wacht met de thuismatch tegen Cercle Brugge in elk geval de ideale gelegenheid om ook in de competitie de stijgende lijn door te trekken. Een nieuwe thuiszege moet het beoogde play-off 1-ticket binnen handbereik brengen. Eén week later staat in de halve finales alweer een ticket voor de finale van de beker van België op het spel.

KRC GENK: Vandevoordt - Munoz, Cuesta, Lucumi, Arteaga - Hrosovsky, Heynen - Ito, Thorstvedt, Oyen - Dessers.

KV MECHELEN: Coucke - Walsh, Peyre, Bateau, Bijker - Vanlerberghe, Schoofs - Mrabti, Hairemans, Storm - Druijf.

VERVANGINGEN: 46’ Bateau, Hairemans en Storm door Vranckx, Shved en De Camargo, 75’ Oyen door Bongonda en Druijf door Kaya, 79’ Schoofs door Defour, 85’ Thorstvedt door Toma.

DOELPUNTEN: 2’ Thorstvedt 1-0, 10’ Munoz 2-0, 64’ Thorstvedt 3-0, 82’ Mrabti 3-1, 85’ Bongonda 4-1.

GELE KAARTEN: 89’ Vranckx (trekfout).

TOESCHOUWERS: gesloten deuren.

SCHEIDSRECHTER: Laforge.

Corrigeer