Live voetbal

03/03Einde

Croky Cup > Kwartfinale / Speeldag 1

KAS Eupen - KAA Gent

1 - 0
Jonathan Heris48'

35' Geel

Knowledge Musona
Smail Prevljak

48' Doelpunt

1-0 Jonathan Heris

70' Wissel

in: Amara Baby
out: Smail Prevljak
in: Edo Kayembe
out: Knowledge Musona

74' Geel

Jordi Amat

78' Wissel

in: Rocky Bushiri
out: Aleksandar Boljevic

87' Wissel

in: Julien Ngoy
out: Konan N'Dri

80' Wissel

in: Roman Bezoes
out: Dino Arslanagic
in: Dogbole Niangbo
out: Tarik Tissoudali

87' Wissel

in: Osman Bukari
out: Vadis Odjidja Ofoe
Start wedstrijd 18:00 Plaats Eupen Stadion Kehrwegstadion Scheidsrechter Jan Boterberg

Eupen schakelt ondermaats AA Gent uit: voor Buffalo’s dreigt de grote leegte na wanprestatie

Eupen schakelt ondermaats AA Gent uit: voor Buffalo’s dreigt de grote leegte na wanprestatie

Foto: BELGA

De beker is de kortste weg naar Europa maar voor de Buffalo’s liep die route dood in de Oostkantons. Kort na de pauze sloeg Eupen toe dankzij een treffer van Heris en daar vond het team van Vanhaezebrouck geen antwoord op. De thuisploeg bleef vlot overeind en stoot zo door naar de halve finales van de Croky Cup. Voor AA Gent lijkt het sowieso al dramatisch seizoen nu helemaal ten einde te komen. Na deze bekeruitschakeling rest enkel nog een mathematische kans op de play-offs.

Eupen schakelt ondermaats AA Gent uit: voor Buffalo’s dreigt de grote leegte na wanprestatie
Een peinzende Hein Vanhaezebrouck. Foto: BELGA

Bij de thuisploeg startte Baby verrassend op de bank, Boljevic verscheen wel aan de aftrap. Hein Vanhaezebrouck houdt wel van een flinke verrassing en ook in de Oostkantons kwam er een stevig wit konijn uit zijn hoge hoed: Depoitre bleek voldoende hersteld en haalde de definitieve wedstrijdselectie. Odjidja verscheen dan weer voor het eerst sinds 20 december aan de aftrap, terwijl Dorsch ziek verstek moest laten gaan. De Duitse middenvelder werd vervangen door Owusu.

Eupen viert in 2021 haar 75-jarig bestaan en dat deed de voorbije dagen de lokale fans dromen van een bekerstunt maar de thuisploeg ging heel behoedzaam van start en liet de bezoekers maar wat graag het initiatief. Veel doelgevaar leverde dat Gentse balbezit niet meteen op. De Buffalo’s verzamelden wel wat hoekschoppen maar ondanks een nieuwe variant liet de thuisdefensie zich niet verschalken.

Tissoudali mist

Het eerste doelgevaar was na 25 minuten uiteindelijk toch van Eupen: Musona nam een voorzet heerlijk in één tijd op de slof maar Bolat stond pal en behoedde Gent van een achterstand. Aan de overkant stokten de Gentse aanvallen al te vaak in een vroeg stadium. Enkel via de linkerflank konden de bezoekers dankzij een bedrijvige Mohammadi af en toe wat openingen creëren.

Maar het was dankzij een bevlieging van Odjidja dat Tissoudali dan toch eens Defourny op de proef stelde. De keeper van Eupen redde evenwel knap met een voetreflex. Tijd voor de thuisploeg om ook nog eens hun neus aan het venster te steken: na slordig balverlies van Arslanagic kwam de bal in de zestien bij een vrijstaande Prevljak maar de Bosnische spits liet de wenkende kans onbenut.

Vlak na rust was het echter wel meteen raak toen Musona na wat geharrewar een bal voor doel bracht: Heris aarzelde niet en trapte het leder enig mooi voorbij een kansloze Bolat (1-0). De Buffalo’s hadden nog bijna een volledige helft om terug te slaan maar een snedige reactie bleef volkomen uit. Het was zelfs Eupen dat via Cools bijna haar voorsprong verdubbelde maar zijn lob ging een metertje over.

Gaandeweg eisten de bezoekers steeds meer het balbezit op en Odjidja kwam dicht bij de gelijkmaker maar zijn kopbal strandde op de kruising. Tissoudali bleef evenwel de gevaarlijkste Buffalo maar de Nederlandse dribbelaar kreeg te weinig steun van zijn ploegmakkers om Eupen echt in de problemen te brengen. Coach San José gooide nog enkele extra verdedigers in de strijd, zijn plan was duidelijk: de nul houden en zo de bekerstunt een stap dichterbij brengen.

Eupen schakelt ondermaats AA Gent uit: voor Buffalo’s dreigt de grote leegte na wanprestatie
Gentse wanhoop. Foto: BELGA

Vanhaezebrouck toonde zich een geduldige man en wachtte lang maar voerde in het slotkwartier alsnog een dubbele wissel door waarbij Bezus en Niangbo de bakens moesten verzetten. Maar de Gentse coach zag hoe zijn team ook in die beslissende fase van de partij in het zelfde bedje ziek bleef. De ongeïnspireerde Buffalo’s speelden veel te slordig en zelfs toen Bukari een moegestreden Odjidja afloste, bleef het nagelbijten voor HVH. De slotminuten leverden nog enkele prangende fases op maar Eupen hield stand en kegelt een ontredderd Gent uit de Croky Cup.

Corrigeer