Live voetbal

08/08Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 3

Standard - Antwerp

2 - 5
Jackson Muleka55'Denis Dragus77'
6'Michael Frey37'Michael Frey59'Michael Frey61'Michael Frey68'Michael Frey

14' Wissel

in: Selim Amallah
out: João Klauss

39' Geel

Moussa Sissako

45' Wissel

in: Aron Dønnum
out: Moussa Sissako

49' Geel

Samuel Bastien

55' Doelpunt

1-2 Jackson Muleka
Assist: Selim Amallah

63' Wissel

in: Abdoul Tapsoba
out: Gojko Cimirot

76' Wissel

in: Denis Dragus
out: Nicolas Raskin

77' Doelpunt

2-5 Denis Dragus
Assist: Abdoul Tapsoba

80' Wissel

in: Damjan Pavlovic
out: Nicolas Gavory

80' Geel

Damjan Pavlovic

6' Doelpunt

0-1 Michael Frey
Assist: Jelle Bataille

8' Geel

Abdoulaye Seck

37' Doelpunt

0-2 Michael Frey

44' Geel

Benson Manuel

59' Doelpunt

1-3 Michael Frey
Assist: Pieter Gerkens

61' Doelpunt

1-4 Michael Frey
Assist: Viktor Fischer

68' Doelpunt

1-5 Michael Frey
Assist: Aurélio Buta

70' Wissel

in: Michel Ange Balikwisha
out: Benson Manuel

76' Wissel

in: Johannes Eggestein
out: Michael Frey

76' Wissel

in: Dinis Almeida
out: Abdoulaye Seck

79' Geel

Ritchie De Laet

80' Geel

Birger Verstraete

84' Wissel

in: Louis Verstraete
out: Viktor Fischer

90'+1' Geel

Pieter Gerkens
Start wedstrijd 13:30 Plaats Luik Stadion Sclessin Toeschouwers 8 038 Scheidsrechter Bram Van Driessche

De grote Frey-show: Antwerp klopt Standard met vijf (!) goals van dodelijk efficiënte spits

De grote Frey-show: Antwerp klopt Standard met vijf (!) goals van dodelijk efficiënte spits

Foto: BELGA

De Great Old is eindelijk van de nul af. Dat heeft het vooral te danken aan een waanzinnig efficiënte Michael Frey, die zijn naam vijf keer op het scorebord zette tegen Standard: 2-5.

Het wordt soms vergeten, maar voetbal is op zich een simpel spelletje. De vroege openingsgoal van Antwerp was al een geheugensteuntje: Fischer rukte op, bediende Bataille op links en die zette Frey met één tik voor een leeg doel: 1-0 na een handvol minuten. De Luikse verdediging stond erbij en keek ernaar. Een perfect uitgevoerde combinatie die vooral mooi was in al zijn eenvoud.

Door dat snelle openingsdoelpunt zat de vlam zat meteen in de pan en dat zorgde voor een pittige strijd over het hele veld. Ref Van Driessche had het niet eenvoudig, met de snelle opeenvolging van fouten en continu gefluit uit de tribunes. Dat leek toch vooral Standard te liggen, want het was duidelijk beter op vlak van balbezit en kansen. Iedereen was het erover eens: de gelijkmaker hing in de lucht.

De grote Frey-show: Antwerp klopt Standard met vijf (!) goals van dodelijk efficiënte spits
Foto: BELGA

Antwerp liep heel de tijd achter de feiten aan. Alleen was er halverwege slechts één feit dat telde: de 0-2 op het scorebord. Fischer kapte kort voor de rust naar binnen en mikte zijn schot nog op doelman Bodart, Frey kon in de rebound rustig zijn tweede van de namiddag binnenleggen. Twee doelkansen, twee doelpunten. Qua efficiëntie kan dat tellen.

Hattrick op negen minuten

De Rouches stribbelden nog tegen na die ijskoude douche en leken zelfs heel eventjes op weg naar een comeback. Tien minuten diep in de tweede helft lobde Amallah de bal in de Antwerpse box en Muleka glipte tussen de verdedigers: 1-2. Een comeback was echter buiten Frey gerekend.

Kort na de tegentreffer had de Zwitserse spits de partij al in een definitieve plooi gelegd met - hou u vast - doelpunten drie, vier en vijf. Het was opnieuw simpel: als hij de bal aanraakte, lag die binnen. Hij had er amper negen minuten voor nodig. Toen hij even later naar de kant werd gehaald, gingen zelfs bij de Standardfans de handen op elkaar. Zo’n indruk maakte hij op Sclessin. De finale 2-5 van Dragus was nog slechts een voetnoot in de grote Frey-show.

De grote Frey-show: Antwerp klopt Standard met vijf (!) goals van dodelijk efficiënte spits
Foto: BELGA

Los van de overduidelijke matchwinnaar ook niet te vergeten: Fischer had een voet in zo goed als alle aanvallen én doelpunten en blijkt nu al van goudwaarde voor Antwerp. Benieuwd of Yusuf, Balikwisha, Eggestein en Almeida – die alle vier mochten debuteren – ook zo’n rol van betekenis zullen spelen. En natuurlijk nog het belangrijkste voor de Great Old: de eerste punten van het nieuwe seizoen zijn eindelijk binnen.

Frey: “Een heel speciale dag”

“Het is de eerste keer dat dit me overkomt”, aldus matchwinnaar Michael Frey, die nu aan zes doelpunten in drie competitiewedstrijden zit. “Het is heel speciaal om vijf keer te scoren en dan ook nog eens te winnen. Het is een heel speciale dag. Ik zou niet zeggen dat ik vandaag geluk had, ik kreeg de ballen gewoon goed. Op training ging het deze week wat minder vlot. Daar scoorde ik niet iedere keer, maar ik werk wel hard.”

Corrigeer