Live voetbal

16/10Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 11

KV Oostende - Cercle Brugge

2 - 1
Makhtar Gueye75'Alfons Amade90'
66'Thibo Somers

35' Geel

Thierry Ambrose

46' Wissel

in: Anton Tanghe
out: Kenny Rocha Santos

75' Doelpunt

1-1 Makhtar Gueye
Assist: Maxime D'Arpino

79' Wissel

in: Marko Kvasina
out: Thierry Ambrose

79' Wissel

in: Vincent Koziello
out: Nick Batzner

86' Wissel

in: Evangelos Patoulidis
out: Théo Ndicka Matam

90' Doelpunt

2-1 Alfons Amade
Assist: Frederik Jäkel

30' Geel

Thibo Somers

56' Geel

Edgaras Utkus

63' Wissel

in: Dino Hotic
out: Charles Vanhoutte

66' Doelpunt

0-1 Thibo Somers
Assist: Alex Millan

76' Wissel

in: Robbe Decostere
out: Leonardo Da Silva Lopes

76' Wissel

in: Olivier Deman
out: Thibo Somers

81' Wissel

in: Waldo Rubio
out: Alexander Corryn

82' Wissel

in: Rabbi Matondo
out: Alex Millan

89' Geel

Sousa
Start wedstrijd 18:31 Plaats Oostende Stadion Diaz Arena Toeschouwers 4 132 Scheidsrechter Wim Smet

KV Oostende zet scheve situatie recht en pakt in extremis de zege tegen Cercle Brugge

KV Oostende zet scheve situatie recht en pakt in extremis de zege tegen Cercle Brugge

Foto: BELGA

Een uur lang Het Grote Niets, en daarna toch nog een wedstrijd: KVO-Cercle moest het zaterdag hebben van de spanning, want voetballend verdiende de pot een grote buis. Een winnaar mocht er eigenlijk niet zijn, maar Oostende boog een achterstond in het slotkwartier nog om in een gevleide zege. Amade werd de matchwinnaar, Cercle zit in vieze papieren.

LEES OOK. Antwerp is leider af: Zulte Waregem staat op uit de doden en boekt eerste thuiszege van het seizoen

Wat gebeurt er als een bokswedstrijd zonder knock-out eindigt? Dan wordt een winnaar op punten aangeduid. En dat is exact wat we moesten doen na de eerste helft tussen KV Oostende en Cercle Brugge zaterdagavond. Voetbal zagen we quasi niet, enkele flinke stampen en keiharde duels des te meer. Technisch was het allemaal zo beperkt. Cercle toonde zich iets steviger dan Oostende en belette de kustformatie zo het voetballen, maar zelf kansen creëren bleek voor de degradatiekandidaat ook heel moeilijk. Net voor de rust kwam Lopes het dichtst bij een goal met een laag schot dat net naast de paal ging: dat was zowat het gevaarlijkste wat we voor de rust te zien kregen. Paul Conway, hoofdaandeelhouder van KV Oostende, was speciaal naar België afgezakt om de wedstrijd bij te wonen. Het zal je maar overkomen. KVO speelde évenveel als degradatiekandidaat als Cercle.

Snel doorspelen met een frisse pint tijdens de rust, moeten de fans gedacht hebben. En dan gewoon opnieuw beginnen. Helaas: op het uur hadden we nog geen énkele uitgespeelde kans gezien aan zee. Het was zelfs bewonderenswaardig hoe de fans langs beide kanten het waakvlammetje toch een beetje brandend hielden. ’t Moest van opportuniteiten komen, zoals die van Ambrose in de 62ste minuut. Een lange bal viel pardoes voor z’n voeten rond de zestien, en de Fransman twijfelde niet: nét naast. De druk op de verdediging van Cercle werd nu toch groter en de weegschaal helde lichtjes over naar de kant van KVO. Je kon je niet van de indruk ontdoen dat deze wedstrijd op een of andere manier toch nog een winnaar zou krijgen.

KV Oostende zet scheve situatie recht en pakt in extremis de zege tegen Cercle Brugge
Foto: BELGA

Plots toch een match

Dat leek ook nog te gaan gebeuren. Meer zelfs: de match ontplofte onverwacht. KVO liep tegen een ijskoude counter aan wanneer Millan de volledig vrijstaande Somers bediende. Het jeugdproduct werkte de bal binnen en zette zijn ploeg zo op 0-1. Voor Cercle was het zaak om nog 25 minuten stand te houden en drie levensbelangrijke punten binnen te halen, Oostende kreeg ergens wat het sinds het begin van de match had verdiend. Het was wel meteen het signaal voor de Kusboys om eindelijk in gang te schieten. Eerst trof Tanghe de paal met een kopbal en stond Didillon even in een schiettent, maar bij een voorzet van D’Arpino kon Gueye alsnog de 1-1 scoren. Plots mocht KVO nog een kwartier drukken om alsnog te winnen.

Het onwaarschijnlijk gebeurde nog: een winner voor KV Oostende. Na een doorgekopte bal verscheen Amade plots alleen voor doel, en de kleine Duitser mocht de 2-1 binnenkoppen. Cercle werd tegen het canvas geslagen en is nog een beetje meer degradatiekandidaat, KVO mocht zaterdag enkel blij zijn met de drie punten: die waren érg gevleid.

KV Oostende zet scheve situatie recht en pakt in extremis de zege tegen Cercle Brugge
Foto: BELGA
Corrigeer