Live voetbal

29/01Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 25

RFC Seraing - KAS Eupen

0 - 0

38' Geel

Ibrahima Cissé

46' Wissel

in: Rayan Djedje
out: Molla Wagué

67' Wissel

in: Marius Mouandilmadji
out: Mathieu Cachbach

67' Wissel

in: Sami Lahssaini
out: Antoine Bernier

70' Geel

Yahya Nadrani

77' Wissel

in: Morgan Poaty
out: Ibrahima Cissé

44' Geel

Jens Cools

46' Wissel

in: Boris Lambert
out: Jonathan Heris

66' Geel

Jerome Deom

76' Wissel

in: Konan N'Dri
out: Teddy Alloh

77' Wissel

in: Julien Ngoy
out: Smail Prevljak

88' Wissel

in: Gary Magnée
out: Jerome Deom

88' Wissel

in: Mamadou Koné
out: Torben Müsel

90' Geel

Emmanuel Agbadou
Start wedstrijd 18:30 Plaats Seraing Stadion Le Pairay Toeschouwers 5 700 Scheidsrechter Kevin Van Damme

Seraing laat na degradatiezone te verlaten na doelpuntloos gelijkspel tegen Eupen

Seraing laat na degradatiezone te verlaten na doelpuntloos gelijkspel tegen Eupen

Foto:  BELGA

Mits een overwinning kon Seraing over Oostende oprukken naar de 16de plaats, maar tegen Eupen kwamen de Metallo’s niet verder dan een teleurstellend 0-0 gelijkspel. Seraing profiteert zo niet van het 3-3 gelijkspel tussen Zulte Waregem en Beerschot, Eupen is vooral blij dat het Seraing niet dichterbij ziet kruipen.

Bij Seraing werd Ibrahima Cissé, net terug van de Afrika Cup, meteen weer in de basis gedropt. Eupen-trainer Stefan Krämer greep rigoureus in na de 1 op 18. Ten opzichte van de 0-2-nederlaag tegen Standard wijzigde de Duitse coach zijn ploeg op liefst vijf plekken. Behalve de geblesseerde Amat verdwenen Magnée, Lambert, N‘Dri en Ngoy uit de ploeg. Hun vervangers waren Cools, Déom, Prevljak, Alloh en Gladbach-huurling Müsel, die een goeie beurt maakte.

De eerste helft was een vermakelijk kijkstuk, met een hoog tempo en redelijk veel kansen. Eupen voetbalde aardig en kreeg kleine mogelijkheden via Peeters en Müsel, maar zag vooral Seraing-spits Georges Mikautadze twee keer gevaarlijk voor doel opduiken. Eerst talmde de Metz-huurling te lang toen Eupen-keeper Nurudeen knullig de bal verloor. Daarna kon hij – en in tweede instantie Kilota – niet scoren na een goede aanval via Opare en Bernier over de rechterflank.

Seraing laat na degradatiezone te verlaten na doelpuntloos gelijkspel tegen Eupen
Foto: BELGA

De tweede helft begon met een andere scheidsrechter. Kevin Van Damme bleek zich te hebben geblesseerd. Vierde man Brent Staessens loste hem af. Na rust werd het voetballend stukken minder. Veel duels, middenveldspel en afstandsschoten, zeer weinig combinaties of geslaagde acties.

De staat van de grasmat hielp niet. Eupen maakte in het slotkwartier nog het meeste aanspraak op de drie punten, maar verder dan een naast gemikte kopbal van Agbadou op hoekschop, kwamen de Oostkantonners niet.

Door de brilscore behoudt Seraing zijn voorsprong van tien punten op hekkensluiter Beerschot. Eupen hield eindelijk nog eens de nul, maar kon al voor de zevende match op rij niet winnen.

Seraing laat na degradatiezone te verlaten na doelpuntloos gelijkspel tegen Eupen
Foto: BELGA
Corrigeer