Live voetbal

01/12Einde

Croky Cup > 1/8 finale / Speeldag 1

KAS Eupen - Zulte Waregem

3 - 2
Smail Prevljak71'Smail Prevljak81'Smail Prevljak94'
23'Zinho Gano36'Zinho Gano

46' Wissel

in: Edo Kayembe
out: Emmanuel Agbadou

65' Wissel

in: Konan N'Dri
out: Andreas Beck
in: Smail Prevljak
out: Leonardo Rocha

67' Wissel

in: Carlos Embalo
out: Isaac Nuhu

71' Doelpunt

1-2 Smail Prevljak

81' Doelpunt

2-2 Smail Prevljak

94' Doelpunt

3-2 Smail Prevljak

103' Wissel

in: Jerome Deom
out: Julien Ngoy

23' Doelpunt

0-1 Zinho Gano

36' Doelpunt

0-2 Zinho Gano

43' Geel

Ewoud Pletinckx

72' Geel

Alessandro Ciranni

74' Wissel

in: Ibrahima Seck
out: Lasse Vigen Christensen

75' Wissel

in: Cameron Humphreys
out: Alessandro Ciranni

100' Wissel

in: Jelle Vossen
out: Alieu Fadera

103' Geel

Idrissa Doumbia
Start wedstrijd 18:02 Plaats Eupen Stadion Kehrwegstadion Toeschouwers 774 Scheidsrechter Jonathan Lardot

Zulte Waregem geeft 0-2-voorsprong weg: Prevljak knalt Eupen met hattrick naar kwartfinale

Zulte Waregem geeft 0-2-voorsprong weg: Prevljak knalt Eupen met hattrick naar kwartfinale

Foto:  BELGA

Wat een ommekeer. Eupen heeft zich dankzij een fantastische tweede helft na verlengingen geplaatst voor de kwartfinale van de Beker van België. Tegen Zulte Waregem keek het bij rust tegen een 0-2-achterstand aan, maar het knokte het toch nog naar een 3-2-zege. Invaller Smail Prevljak was de grote man met een hattrick.

Zulte Waregem had in aanloop naar de match aangegeven dat het mikte op een mooi bekerparcours. Esevee zat bij de rust ook op rozen Am Kehrweg. Eerst hield Himmelmann Kutesa nog van de openingsgoal, maar halverwege de eerste helft was het een eerste keer raak voor Zinho Gano. Op aangeven van Fadera zorgde hij voor de 0-1. Tien minuten voor rust leek Essevee zijn schaapjes helemaal op het droge te hebben, want opnieuw knikte Gano een perfecte voorzet – dit keer van Dompé – voorbij Himmelmann: 0-2. De klad zat er helemaal in bij de thuisploeg. In die mate zelfs dat Agbadou na de tweede tegengoal ploegmaat Stef Peeters te lijf wilde gaan na een wel erg hevige discussie. Het leverde de thuisploeg bij de rust een stevig fluitconcert van de eigen aanhang op. Wedstrijd gespeeld zou je dan denken. Kwamen wij bedrogen uit.

Gouden wissel

Want de boodschap van de fans was aangekomen. De Panda’s- zonder Abgbadou - kwamen stevig geprikkeld uit de kleedkamer. Eupen trok naar voren en zette Essevee onder druk op zoek naar de aansluitingstreffer, al bleven de aanvallende intenties lange tijd steken in goede bedoelingen. Op het uur greep Krämer echter in en hij bracht nog eens drie nieuwe krachten in. Een gouden zet, want hoewel hij aanvankelijk nog een enorme kans de nek om wrong, hees de ingevallen Prevljak de thuisploeg met twee goals immers eigenhandig op 2-2. Eerst profiteerde hij van een foutje van Bossut, waarna hij tien minuten voor tijd ook de gelijkmaker tegen de touwen werkte. Eupen was ontketend en rook bloed. Het bleef in de striemende regen vooruit stormen, op zoek naar die derde goal. Essevee leek te verzuipen, maar hield stand.

Hattrickheld

In de reguliere speeltijd althans, want in de verlengingen sloeg de onverbiddelijke Prevljak ook nog een derde keer toe: na een heerlijk lobje van Peeters deponeerde hij zijn volley netjes in de verste hoek: 3-2, de comeback én de hattrick voltrokken. De bezoekende supporters zagen het met lede ogen aan. Ze zagen hoe hun team te onmachtig was om de bakens nog te verzetten. Eupen, dat nog het gevaarlijkst was, hield zo gemakkelijk stand en mag zich dankzij een sterk laatste uur opmaken voor de kwartfinales. Zulte Waregem zal een andere manier moeten vinden om kleur te geven aan zijn seizoen.

Corrigeer