Live voetbal

23/07Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 1

KV Kortrijk - OH Leuven

0 - 2
72'Mathieu Maertens90'+3'Musa Tamari

56' Wissel

in: Amine Benchaib
out: Alexandre De Bruyn

57' Geel

Habib Guèye

68' Geel

Nayel Mehssatou

75' Wissel

in: João Silva
out: Aleksandar Radovanovic

75' Wissel

in: Dion De Neve
out: Dylan Mbayo

81' Wissel

in: David Henen
out: Sambou Sissoko

90'+5' Geel

Habib Keita

63' Wissel

in: Mykola Kukharevych
out: Nachon Nsingi

63' Wissel

in: Kristiyan Malinov
out: Joao Gamboa

72' Doelpunt

0-1 Mathieu Maertens
Assist: Louis Patris

79' Wissel

in: Joren Dom
out: Jón Dagur Thorsteinsson

90' Wissel

in: Jo Gilis
out: Raphael Holzhauser

90'+3' Doelpunt

0-2 Musa Tamari
Assist: Louis Patris
Start wedstrijd 18:15 Plaats Kortrijk Stadion Guldensporenstadion Toeschouwers 4 300 Scheidsrechter Lothar D'Hondt

Maertens en Tamari bezorgen OH Leuven overwinning op openingsspeeldag

Maertens en Tamari bezorgen OH Leuven overwinning op openingsspeeldag

Foto:  BELGA

OH Leuven wint zijn openingsspeeldag met 0-2 in het Guldensporenstadion. KV Kortrijk vergat zijn kansen af te maken in de eerste helft en kreeg het deksel op de neus in de tweede. Maertens en Tamari tekenden voor de twee doelpunten.

Brys begon met zes nieuwe namen aan de aftrap. Raphael Holzhauser was daar een van. De Oostenrijkse spelmaker liet in zijn eerste wedstrijd voor OH Leuven geen blijvende indruk na. Wie dat wel deed, was Mbayo. De vinnige buitenspeler was de dirigent van een flitsend KV Kortrijk in het begin van de wedstrijd. Hij stelde Cojocaru, de nieuwe Leuvense doelman, enkele malen op proef. De Roemeen pakte enkele malen uit met goede reflexen en zorgde dat zijn netten schoon bleven. De Kerels werden luid aangemoedigd door de thuisaanhang, maar ze vergaten te profiteren van hun blitzstart. Leuven kwam niet in het spel voor.

Na het wervelende begin zakte het tempo in de wedstrijd. Leuven zocht meer zijn spel en probeerde op te bouwen met Maertens, maar het raakte niet verder dan pogingen over doel van Thorsteinsson en De Norre. De Kortrijkse verdediging had moeite met een bedrijvige Tamari. De Jordaanse dribbelkont van OH Leuven heeft een enorm kleine draaicirkel en dat leek Radovanovic van Kortrijk op bepaalde momenten nog niet te weten.

Maertens en Tamari bezorgen OH Leuven overwinning op openingsspeeldag
Foto:  BELGA

Rollen omgedraaid in tweede helft

Het vuur was op het einde van de eerste helft uit de wedstrijd verdwenen, maar Thorsteinsson wakkerde het meteen weer aan in het begin van de tweede 45 minuten. De IJslander legde aan van in de zestien meter en zag zijn hard schot op de paal verdwijnen. De rollen waren zowaar omgedraaid in de tweede helft. Leuven zette druk op de rood-witte verdediging en domineerde het middenveld. De mannen van Belhocine probeerden op de counter wat te forceren, maar hun speerpunt Gueye werd niet vaak gelanceerd.

KVK was gewaarschuwd, maar de Leuvenaars bleven aandringen. De druk bleef toenemen en uiteindelijk moest Kortrijk plooien. Patris zette een actie op vanop rechts en bracht het leer tot aan de tweede paal waar Maertens heel alleen stond. De nieuwe kapitein tikte simpel binnen. De Neve kreeg vlak na de 0-1 de kans om de bordjes weer gelijk te hangen, maar de nieuwkomer schoof de bal ver voorbij Cojocaru. Wat De Neve niet kon, kon Tamari wel. De Jordaan dribbelde vanop zijn eigen helft en verschalkte op zijn beurt doelman Ilic. Een mooie bekroning op zijn wedstrijd.

Volgende week wacht meteen al een test voor de Veekaa. Het gaat op bezoek bij Seraing in de hoop de drie punten mee te nemen naar West-Vlaanderen.

Maertens en Tamari bezorgen OH Leuven overwinning op openingsspeeldag
Foto:  BELGA

KV Kortrijk: Ilic, D’Haene, Watanabe, Radovanovic (75’ Silva), Mehssatou, De Bruyn (56’ Benchaib), Keita, Sissoko (81’ Henen), Mbayo (75’ De Neve), Messaoudi, Gueye

OH Leuven: Cojocaru, Ouedraogo, Patris, Pletinckx, De Norre, Tamari, Gamboa (63’ Malinov), Maertens, Holzhauser (90’ Gilis), Thorsteinsson (79’ Dom), Nsingi (63’ Kukharevych)

Doelpunten: 73’ Maertens (Patris) 0-1, 92’ Tamari

Gele kaarten: 57’ Gueye (fout), 69’ Mehassatou (geel), 93’ Keita (geel)

Rode kaarten: geen

Scheidsrechter: Lothar D’Hondt

Corrigeer