Live voetbal

06/08Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 3

Charleroi - KV Oostende

1 - 3
Ken Nkuba Tshiend55'
28'Robbie D'Haese66'Nick Batzner90'+6'Théo Ndicka Matam

39' Geel

Ken Nkuba Tshiend

46' Wissel

in: Adem Zorgane
out: Ryota Morioka

55' Doelpunt

1-1 Ken Nkuba Tshiend
Assist: Joris Kayembe

56' Wissel

in: Nadhir Benbouali
out: Anass Zaroury

79' Wissel

in: Jackson Tchatchoua
out: Loïc Bessile

79' Wissel

in: Isaac Mbenza
out: Ali Gholizadeh

79' Wissel

in: Daan Heymans
out: Marco Ilaimaharitra

90'+4' Geel

Stefan Knezevic

28' Doelpunt

0-1 Robbie D'Haese
Assist: Thierry Ambrose

51' Geel

Zech Medley

66' Doelpunt

1-2 Nick Batzner
Assist: David Atanga

75' Wissel

in: Sieben Dewaele
out: Kenny Rocha Santos

76' Wissel

in: Siebe Wylin
out: Robbie D'Haese

79' Wissel

in: Théo Ndicka Matam
out: David Atanga

86' Wissel

in: Mohamed Berte
out: Thierry Ambrose

86' Wissel

in: Makhtar Gueye
out: Nick Batzner

90'+6' Doelpunt

1-3 Théo Ndicka Matam
Assist: Tatsuhiro Sakamoto
Start wedstrijd 18:20 Plaats Charleroi Stadion Stade du Pays de Charleroi Toeschouwers 5 133 Scheidsrechter Kevin Van Damme

KV Oostende pakt verdiende zege bij matig Charleroi en prijkt zowaar met zes op negen, fans keren zich tegen Bayat

KV Oostende pakt  verdiende zege bij matig Charleroi en prijkt zowaar met zes op negen, fans keren zich tegen Bayat

Foto:  BELGA

Een dik begin seizoensbegin voor KV Oostende: het prijkt na drie speeldagen met zes op negen na een knappe zege op het veld van Charleroi. De Kustboys wonnen met 1-3 na goals van D’Haese, Bätzner en Ndicka. Bij de Zebra’s wenkt een crisisje: daar keerden de fans zich tegen Mehdi Bayat.

De partij begon met enig oponthoud: de thuisfans vonden het nodig om massaal papier op het veld en in het doel te gooien, en daarna bleek er ook nog iets loos met het doelnet. Om 18.20 uur konden we dan toch aftrappen, en dat deed KV Oostende opnieuw met Sakamoto aan de aftrap. Charleroi begon voorin met Zaroury en Badji op zoek naar eerherstel na de nederlaag op Union. Dat deden ze aanvankelijk niet goed, want KVO toonde zich beter tijdens de openingsfase. Eerst mocht Amade proberen, daarna ging Ambrose op wandel. Koffi moest ingrijpen.

Twee keer Hubert

Charleroi probeerde iets terug te doen en bleef maar lange ballen achter de Oostendse verdediging droppen: de Kustboys hadden het daar knap lastig mee. Zo kon Badji eens ontsnappen en afdrukken, en Kayembe scoorde vanuit buitenspel de rebound. Een stevige waarschuwing voor KVO, dat ook Hubert nog dubbel mocht danken. Die hield de openingstreffer twee keer wonderlijk uit doel, waarvan één keer met zijn gezicht na een trap van Andreou. Lik op stuk voor de thuisfans: die hadden hem al op de korrel genomen door zijn Standard-verleden. Oostende dreigde verder wel, maar deed te weinig met de (vele) stilstaande fases. Tot een uitstekende Ambrose zich nog eens met de zaak ging bemoeien. De spits uit Guadeloupe werd op de rand van de zestien aangespeeld en schermde de bal uitstekend af met de rug naar doel. Een pass breed naar D’Haese werd fraai en kurkdroog in de verste hoek genageld (0-1). Nkuba kreeg na een twijfelachtige interventie van Medley nog een kans op de gelijkmaker, maar zijn punter ging naast.

KV Oostende pakt  verdiende zege bij matig Charleroi en prijkt zowaar met zes op negen, fans keren zich tegen Bayat
Thierry Ambrose.  Foto:  BELGA

Stug KVO

Charleroi moest dus vol aan de bak na de rust, en na tien minuten kon het uiteindelijk toch tegenprikken. Kayembe kon de achterlijn halen en bediende Nkuba, die Hubert kansloos liet. Lang konden de Zebra’s daar niet van genieten: tien minuten later klom KVO alweer op voorsprong. Atanga en Bätzner - nochtans geen beren - profiteerden van drie klungelende Charleroi-verdedigers op een stuiterende bal. De Duitser nam het leer mee en schoof keurig onder Koffi in het hoekje. 1-2: het werd plots weer wat stiller op Mambourg. De thuisploeg had een klopje gekregen: kansen versieren werd moeilijk. Een kwartier voor tijd kon Bessile zich eens doorzetten in de zestien, maar zijn schot zoefde net over de lat.

KV Oostende pakt  verdiende zege bij matig Charleroi en prijkt zowaar met zes op negen, fans keren zich tegen Bayat
Batzner en Ambrose vieren het doelpunt op eigenzinnige wijze.  Foto:  BELGA

De druk op de Oostendse verdediging nam in het slot toe. Charleroi begon rond de vijandige zestien te breien maar raakte o zo moeilijk voorbij een stugge Oostendse achterlinie. Vijf minuten toegevoegde tijd brachten geen soelaas voor de Zebra’s: KV Oostende reed met drie dikke punten terug naar zee en prijkt met zes op negen, want voor de Kustboys als een droomstart geldt. Bij Charleroi keerden de fans zich massaal tegen Mehdi Bayat, de voorzitter. Merci Mehdi, klonk het daar cynisch.

KV Oostende pakt  verdiende zege bij matig Charleroi en prijkt zowaar met zes op negen, fans keren zich tegen Bayat
Charleroi verliest ook op de derde speeldag.  Foto:  BELGA

Charleroi: Koffi, Knezevic, Bessile (79’ Heymans), Andreou, Kayembe, Nkuba, Ilaimaharitr (79’ Mbenza), Morioka (44’ Zorgane), Badji, Gholizadeh (79’ Tchatchoua), Zaroury (56’ Benbouali)

KV Oostende: Hubert, Tanghe, Urhoghide, Medley, Amade, D’Haese (75’ Wylin), Rocha (75’ Dewaele), Bätzner (86’ Berte), Atang (77’ Ndicka), Sakamoto, Ambrose (86’ Gueye)

Doelpunten: 28’ D’Haese (Ambrose) 0-1, 55’ Nkuba (Kayembe) 1-1, 66’ Bätzner (Atanga) 1-2, 90’ Ndicka 1-3

Gele kaarten: 39’ Nkuba, 51’ Medley, 90’ Knezevic

Rode kaarten: -

Scheidsrechter: Kevin Van Damme

Corrigeer