Live voetbal

12/08Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 4

KV Oostende - KAA Gent

1 - 3
David Atanga13'
25'Hugo Cuypers29'Hong Hyun-seok60'Andrew Hjulsager

13' Doelpunt

1-0 David Atanga
Assist: Nick Batzner

29' Geel

Zech Medley

46' Wissel

in: Fanos Katelaris
out: Zech Medley

57' Geel

Kenny Rocha Santos

63' Wissel

in: Siebe Wylin
out: Théo Ndicka Matam

63' Wissel

in: Andy Musayev
out: David Atanga

70' Wissel

in: Makhtar Gueye
out: Kenny Rocha Santos

71' Wissel

in: Brecht Capon
out: Robbie D'Haese

79' Geel

Makhtar Gueye

23' Geel

Sulayman Marreh

25' Doelpunt

1-1 Hugo Cuypers

29' Doelpunt

1-2 Hong Hyun-seok
Assist: Alessio Castro-Montes

46' Wissel

in: Vadis Odjidja Ofoe
out: Sulayman Marreh

60' Doelpunt

1-3 Andrew Hjulsager
Assist: Hugo Cuypers

64' Wissel

in: Núrio
out: Hong Hyun-seok

80' Wissel

in: Laurent Depoitre
out: Andrew Hjulsager

90' Wissel

in: Malick Fofana
out: Hugo Cuypers
Start wedstrijd 20:46 Plaats Oostende Stadion Diaz Arena Toeschouwers 4 568 Scheidsrechter Jonathan Lardot

AA Gent boekt tweede zege op rij op veld van KV Oostende, debutant Hong steelt de show met straffe omhaal

AA Gent boekt tweede zege op rij op veld van KV Oostende, debutant Hong steelt de show met straffe omhaal

Foto:  BELGA

Nauwelijks vier dagen na zijn handtekening bij AA Gent loodste de Zuid-Koreaan Hong zijn nieuwe club met een magnifiek doelpunt voorbij KV Oostende (1-3). Met zijn lef en energie smoorde hij het enthousiasme van de kustploeg. De Buffalo’s lijken een smaakmaker rijker. Voor AA Gent is het de tweede zege op rij. Met acht op twaalf staan ze voorlopig tweede, op één punt van leider Antwerp.

Wat een debuut, wat een goal! Het leek nochtans een te lang uitgesponnen aanval te worden. Samoise, naar Hjulsager, naar de verste paal bij Castro-Montes. Waarop die een ‘voorzetje’ gaf dat achter Hong terechtkwam. Verloren kans? Niet voor de Zuid-Koreaanse debutant, voor 1,5 miljoen overgenomen van het Oostenrijkse LASK. Hong sprong en schudde een weergaloze (halve) retro uit zijn dat kwieke lijf: 1-2. Op de bank van AA Gent konden ze hun ogen niet geloven. De Buffalo’s hebben er een ontdekking bij. En die voorlopige conclusie maken we niet zozeer op basis van dat doelpunt, verre van zelfs. Zuiver in zijn passing, altijd met de intentie vooruit te willen spelen, sterk in het zetten van druk in balverlies en zelfs niet te beschaamd om al gesticulerend zijn ploegmaats te leiden. Toen Gent moest vrezen voor nieuw puntenverlies, was hij het zelfs die de boel opzweepte. Van lef gesproken.

AA Gent boekt tweede zege op rij op veld van KV Oostende, debutant Hong steelt de show met straffe omhaal
Foto:  BELGA

Zijn doelpunt na een halfuur kwam niet alleen letterlijk uit de lucht gevallen. Heel scherp startten de Buffalo’s – met behalve Hong ook Hanche-Olsen die zijn eerste basisplaats van het seizoen kreeg - niet. Een tegenprik, via Hong, die Hjulsager net niet tot bij Cuypers kreeg: daar bleef het lange tijd bij. Het jonge geweld van KV Oostende toonde zich veel gretiger, veel vinniger. Op de omschakeling, met hun snelle jongens deden ze Gent pijn, ook al omdat Torunarigha voor de rust ellendig stond te verdedigen. Het begon al met een voorzet van D’Haese die aan de voorlangs ging. Toen Roef een voorzet in de voeten van Bätzner duwde, was de jonge Duitser te verrast om de bal in het lege doel te deponeren. Een blinde zag dat AA Gent het openingskwartier niet door zou komen zonder kleerscheuren. Letterlijk, niet voor het eerst dit seizoen hing een Gents shirt plots aan flarden. Marreh was het slachtoffer. En figuurlijk. Toen Torunarigha slecht wegwerkte en Atanga slecht dekte, legde de Ghanees (randje buitenspel) zijn derde van het seizoen voorbij Roef: 1-0. Zo onverzettelijk de Gentse defensie na Nieuwjaar oogde, zoveel scheuren vertoont ze voorlopig. Vier competitiewedstrijden, vijf tegengoals.

AA Gent boekt tweede zege op rij op veld van KV Oostende, debutant Hong steelt de show met straffe omhaal
Foto:  BELGA

De vraag was alleen of het Oostendse enthousiasme voldoende vermocht tegen het Gentse métier? Neen. Kwalitatief moesten de Kustboys het hoofd buigen en dat zal hen dit seizoen wel vaker overkomen. Na de scherpe start verloren ze hun grip en bleef er van . Op een goeie tegenstoot langs de rechterkant van Samoise, gaf Kums aan Cuypers zijn tweede van het seizoen: 1-1. Dodelijk efficiënt van Gent. Luttele tellen later kwam dat wonderlijke moment van Hongi – zoals de supporters hem al liefkozend toezongen. Het scheelde niets of Samoise had er 1-3 van gemaakt, maar Hubert hield KVO nog even in de wedstrijd.Oostende had snel een gelijkmaker nodig maar Atanga mikte voorlangs na weer ondoordacht dekken van Torunarigha. Rocha testte van ver de vuisten van Roef. Met het uitblijven van de gelijkmaker zakte Oostende in elkaar.

AA Gent boekt tweede zege op rij op veld van KV Oostende, debutant Hong steelt de show met straffe omhaal
Foto:  BELGA

Op het uur velde Hjulsager het verdict voor zijn ex-club, toen Cuypers mooi teruglegde op een scherpe omschakeling: 1-3. Met een bijzondere vermelding voor Cuypers, niet altijd de meest verfijnde in zijn acties maar wel een type die met zijn niet aflatende arbeid van goudwaarde bleek.

Vanderhaeghe voerde nog wissel na wissel door, maar het bracht geen zoden aan de zeedijk. De heroptredende Odjidja trof zelfs nog de lat, ook Depoitre vergaarde zijn eerste minuten van het seizoen. In het slot werd Cuypers door doelman Hubert nog van de 1-4 gehouden. Maar de man die zich nu al in de harten van AA Gent knokte was de na zeventig minuten leeggelopen Hongi, zoals ze hem liefkozend toezongen. King Hong, voor de vrienden.

-

Opstelling KV Oostende: Hubert; Urhoghide, Tanghe, Medley (46’ Katelaris); D’Haese (70’ Capon), Amade, Roche (70’ Gueye), Ndicka (63’ Musayev); Atanga (46’ Wylin), Ambrose, Bätzner

Opstelling AA Gent: Roef; Hanche-Olsen, Ngadeu, Torunarigha; Samoise, Marreh (46’ Odjidja), Kums, Castro-Montes; Hong (64’ Nurio), Hjulsager (80’ Depoitre); Cuypers (90’ Fofana)

Doelpunten: 13’ Atanga 1-0, 24’ Cuypers 1-1, 29’ Hong 1-2, 60’ Hjulsager 1-3

Gele kaarten: Marreh, Urhoghide, Rocha, Gueye

Rode kaarten:

Scheidsrechter: Jonathan Lardot

Corrigeer