Live voetbal

02/04Einde

Jupiler Pro League > Regulier / Speeldag 31

KRC Genk - OH Leuven

2 - 1
Bryan Heynen23'Mike Trésor87'
56'Jón Dagur Thorsteinsson

19' Geel

Bryan Heynen

23' Doelpunt

1-0 Bryan Heynen

46' Wissel

in: Ángelo Preciado
out: Daniel Muñoz

55' Geel

Mark McKenzie

60' Geel

Joseph Paintsil

66' Wissel

in: Yira Sor
out: Mbwana Samatta

77' Geel

Patrik Hrošovský

81' Wissel

in: Anouar Ait El Hadj
out: Bilal El Khannous

90'+1' Wissel

in: Aziz Ouattara Mohammed
out: Mike Trésor

41' Geel

Jón Dagur Thorsteinsson

56' Doelpunt

1-1 Jón Dagur Thorsteinsson

61' Geel

Federico Ricca

76' Wissel

in: Thibault Vlietinck
out: Mario González

82' Wissel

in: Joren Dom
out: Mathieu Maertens

88' Wissel

in: Dylan Ouédraogo
out: Siebe Schrijvers
Start wedstrijd 13:31 Plaats Genk Stadion Cegeka Arena Toeschouwers 17 264 Scheidsrechter Jan Boterberg

Juweeltje van Mike Trésor levert leider Genk in slotfase broodnodige driepunter op tegen OH Leuven

Juweeltje van Mike Trésor levert leider Genk in slotfase broodnodige driepunter op tegen OH Leuven

Foto: BELGA

Groot feest vooraf in Genk. Reden: de 250e wedstrijd van Bryan Heynen. En ook achteraf was het feest, want na een twee op negen kon de leider eindelijk nog eens winnen. Tegen OH Leuven werd het 2-1 met dank aan jubilaris Heynen en een heerlijke vrije trap van Trésor. Voor de Leuvenaars is het seizoen voorbij, want de top acht is definitief buiten bereik.

De wedstrijd kende een intense start met drang naar voren van beide partijen. Noemenswaardige kansen waren er lange tijd niet, maar het was wel leuk om naar te kijken. OHL liet de eerste mogelijkheid optekenen, maar het schot van Patris was te zwak. Iets voorbij het kwartier werd het aan de overkant nog gevaarlijk toen Trésor voor doel kwam, maar hij controleerde slecht en besloot naast.

Genk was lichtjes de betere ploeg en middenin de eerste helft leverde dat ook een voorsprong op. Paintsil haalde ferm uit, maar zijn schot strandde op de paal. In een rommelige fase die daarop volgde duwde Heynen de 1-0 tegen de netten. Zijn doelpunt werd eerst nog afgevlagd voor buitenspel, maar na een VAR-tussenkomst ging het feestje toch door.

Juweeltje van Mike Trésor levert leider Genk in slotfase broodnodige driepunter op tegen OH Leuven
Foto: Isosport

Bij OH Leuven leken ze wat aangeslagen van het tegendoelpunt, want daarna volgde een periode van pure Genkse dominantie. De leider drukte vol op het gaspedaal in de zoektocht naar de 2-0, maar de Leuvenaars stonden goed te verdedigen. Vlak voor de pauze kreeg Paintsil nog dé kans op een comfortabele voorsprong, maar hij mikte naast.

Na de rust lag het tempo een tijdje laag en gebeurde er weinig, tot Gonzalez plots voor doel kwam voor OHL. Doelman Vandevoordt zat er kort op, waardoor de Spaanse goalgetter alleen maar naast kon besluiten. Iets té kort bleek uiteindelijk, want de VAR kwam tussen en de bal ging op de stip. Thorsteinsson nam plaats achter de bal. Hij deed het met een vreemde halve panenka, maar Vandevoordt zat in de verkeerde hoek en het stond wel degelijk 1-1.

Juweeltje van Mike Trésor levert leider Genk in slotfase broodnodige driepunter op tegen OH Leuven
Foto: BELGA

Domme Paintsil

Genk maakte na de gelijkmaker jacht op een nieuwe voorsprong. Samatta kreeg een aardige kans, maar besloot naast. Aan de overkant leek Tamari alleen op doel af te stormen, maar McKenzie wist alsnog tussenbeide te komen. Daarna was het opnieuw aan de thuisploeg. Heynen leek zijn tweede treffer te maken, maar een domme Paintsil vond het nodig om er nog aan te komen en in de handen van doelman Cojocaru te trappen.

Het lage tempo van het begin van de tweede helft was helemaal verdwenen. We zaten opnieuw naar een partij te kijken die bol stond van de intensiteit. Een kwartier voor tijd kon Schrijvers aanleggen tegen zijn ex-club, maar Vandevoordt kende geen problemen met zijn schot. De kansen volgden elkaar nu in sneltempo op. Eerst was er de ingevallen Vlietinck die voorzette op Tamari, maar die kopte naast. Aan de overkant probeerde de eveneens ingevallen El Hadj het meermaals, maar een beresterke Cojocaru stond in de weg.

Drie minuten voor tijd kreeg Genk een vrije trap vanop iets meer dan twintig meter. Trésor, die tot dan toe niet zijn beste namiddag had, schilderde de 2-1 heerlijk in doel. Met één klasseflits kan het dus ook.

Juweeltje van Mike Trésor levert leider Genk in slotfase broodnodige driepunter op tegen OH Leuven
Foto: BELGA

Racing Genk: Vandevoordt, Munoz (46’ Preciado), Cuesta, McKenzie, Arteaga, Paintsil, Heynen, El Khannouss (80’ El Hadj), Hrosovksy, Trésor (90’ Ouattara), Samatta (66’ Sor)

OH Leuven: Cojocaru, Patris, Pletinckx, Ricca, Mendyl, De Norre, Maertens (81’ Dom), Schrijvers (88’ Ouedraogo), Tamari, Thorsteinsson, Gonzalez (76’ Vlietinck)

Doelpunten: 23’ Heynen (Paintsil) 1-0, 56’ Thorsteinsson (strafschop) 1-1, 88’ Trésor 2-1

Gele kaarten: 19’ Heynen, 41’ Thorsteinsson, 55’ McKenzie, 60’ Paintsil, 61’ Ricca, 77’ Hrosovsky

Scheidsrechter: Jan Boterberg

Corrigeer