Live voetbal

22/06Einde

Europees Kampioenschap > Groepsfase > Groep F / Speeldag 3

Hongarije - Portugal

3 - 3 Wed
Zoltán Gera19'Balázs Dzsudzsák47'Balázs Dzsudzsák55'
42'Nani50'Cristiano Ronaldo62'Cristiano Ronaldo

13' Geel

Richárd Guzmics

19' Doelpunt

1-0 Zoltán Gera

28' Geel

Roland Juhász

34' Geel

Zoltán Gera

46' Wissel

in: Barnabás Bese
out: Zoltán Gera

55' Doelpunt

3-2 Balázs Dzsudzsák

56' Geel

Balázs Dzsudzsák

71' Wissel

in: Krisztián Németh
out: Ádám Szalai

83' Wissel

in: Zoltán Stieber
out: Gergo Lovrencsics

42' Doelpunt

1-1 Nani
Assist: Cristiano Ronaldo

46' Wissel

in: Renato Sanches
out: João Moutinho

50' Doelpunt

2-2 Cristiano Ronaldo
Assist: João Mário

61' Wissel

in: Ricardo Quaresma
out: André Gomes

62' Doelpunt

3-3 Cristiano Ronaldo
Assist: Ricardo Quaresma

81' Wissel

in: Danilo Pereira
out: Nani
Start wedstrijd 18:00 Plaats Lyon Stadion Parc OL Toeschouwers 55.514 Scheidsrechter Martin Atkinson

Ronaldo en Portugal laten het liggen, Hongarije wordt tegenstander van Rode Duivels

Ronaldo en Portugal laten het liggen, Hongarije wordt tegenstander van Rode Duivels

Foto: EPA

Niet Portugal, maar Hongarije is de tegenstander van de Rode Duivels in de achtste finales van het EK. Portugal geraakte in zijn slotmatch ondanks twee goals van Ronaldo niet voorbij Hongarije. Het werd 3-3 na de grootste spektakelmatch van het EK tot nu toe. Omdat IJsland in het slot met 2-1 won van Oostenrijk is Portugal pas derde in Groep F. Daardoor spelen Ronaldo en co in de achtste finales tegen Kroatië.

Het grote Portugal had door de twee gelijke spelen in de vorige twee groepswedstrijden een zege nodig tegen Hongarije om zich te verzekeren van de tweede plaats en een confrontatie met de Rode Duivels in de achtste finales. De Portugese bondscoach Fernando Santos voerde twee wijzigingen door in zijn basisopstelling: Mario kwam op het middenveld, Eliseu in de defensie. Het verassende Hongarije stelde vier nieuwe namen op: Pintér, Elek en Lovrencsics spelen in steun van diepe spits Szalai, terwijl Korhut in de achterhoede het gevaar van Cristiano Ronaldo onschadelijk moest maken.

Ronaldo en Portugal laten het liggen, Hongarije wordt tegenstander van Rode Duivels
Foto: EPA

Portugal begon erg gretig aan de partij, maar Nani en Ronaldo gingen in de eerste twintig minuten door op hun weinig efficiënte elan van de voorbije twee matchen. En dat brak de Portugezen zuur op. Volledig tegen het spel in kwam Hongarije bij de eerste de beste kans op voorsprong: Ronaldo kreeg een hoekschop niet goed weg, Zoltán Gera knalde de afvallende bal heerlijk tegen de touwen: 1-0. Even later voorkwam Rui Patricio dat Portugal op een dubbel achterstand kwam. Vlak voor de pauze kregen de Portugezen dan toch wat ze verdienden. Ronaldo bediende Nani en die klopte Király in de korte hoek.: 1-1.

Ronaldo en Portugal laten het liggen, Hongarije wordt tegenstander van Rode Duivels
Foto: Photo News

Lang kon Portugal niet van die gelijkmaker genieten want meteen na de rust trapte Dzsudzsák een vrije trap via de muur in doel: 2-1 en Hongarije het delirium nabij. Het begin van een knotsgek kwartier waarin nog drie goals zouden vallen. Eerst scoorde Ronaldo de gelijkmaker met een briljant hakje voor Portugal, vijf minuten later schoot opnieuw Dzsudzsák met een afgeweken bal Hongarije opnieuw op voorsprong. Gelukkig kon Portugal opnieuw rekenen op Ronaldo want de superster van Real Madrid kopte in de 62e minuut de 3-3 tegen de touwen. Twee minuten later had het ook 4-3 voor Hongarije kunnen worden, maar Elek trapte tegen de paal.

Rode Duivels tegen Hongarije, Portugal tegen Kroatië

Ronaldo en Portugal laten het liggen, Hongarije wordt tegenstander van Rode Duivels
Foto: AFP

Vanaf dan was het uit met de pret. Echt grote kansen kwamen er niet meer, al domineerde Portugal het laatste halfuur. Quaresma en Ronaldo kregen de laatste mogelijkheden niet binnen en dat heeft grote gevolgen. Omdat in de slotminuut IJsland nog met 2-1 won (lees het verslag hier ) zakt Portugal van de tweede naar de derde plaats in de eindstand. Daardoor speelt het in de achtste finales tegen Kroatië in plaats van Engeland. De Engelsen nemen het in hun achtste finale op tegen IJsland.

De Belgen krijgen in de achtste finales nu onverwacht Hongarije voor de kiezen. Alweer een flinke meevaller voor de troepen van Wilmots. Kroatië en Portugal zijn mogelijke tegenstanders van de Rode Duivels in de halve finales.

Ronaldo en Portugal laten het liggen, Hongarije wordt tegenstander van Rode Duivels
Foto: REUTERS
Corrigeer