Live wielrennen

22/06Einde

Halle - Ingooigem

Renner Ploeg Tijd
1 Dries De Bondt Veranda's Willems 4:45:22
2 Jens Keukeleire België
3 Edward Theuns België +13
+ Toon de volledige uitslag
Halle
Ingooigem
200.5 km
Start wedstrijd 12:47

Dries De Bondt verrast Keukeleire in Halle-Ingooigem

Dries De Bondt verrast Keukeleire in Halle-Ingooigem

Dries De Bondt heeft de 69ste editie van Halle-Ingooigem, de laatste koers voor het BK, gewonnen. De jonge renner van Veranda’s Willems CT vloerde in de sprint zijn overgebleven bondgenoot Jens Keukeleire na een lange vlucht. Halle-Ingooigem was de vierde manche van de Napoleon Games Cycling Cup. Een knappe zege voor De Bondt, die twee jaar geleden nog in coma lag.

Op 78 kilometer van de streep vormde zich de beslissende kopgroep van tien renners: Nikolas Maes (EQS), Jelle Vanendert (TLS), Devolder, Theuns en Keukeleire (nationale selectie), Jens Adams (Crelan), Dries De Bondt (Veranda’s Willems), Dimitri Claeys (Wanty-Groupe Gobert), William Clarke (Drapac) en Gianni Marchand (Cibel). Zij hielden op de vier plaatselijke rondes van telkens 17,7 kilometer het peloton op afstand. De schifting voorin werd telkens gevoerd op de Hellestraat en de Tiegemberg.

Jelle Vanendert, Edward Theuns, Jens Keukeleire, Dimitri Claeys, Dries De Bondt en Nikolas Maes bleken de snelste vooraan. Met zijn zes gingen ze de finale in. Jens Keukeleire wou het niet op een sprint laten komen en trok op vijf kilometer van de streep weg uit de kopgroep. Enkel Dries De Bondt kon/wou Keukeleire volgen. De twee mochten sprinten voor de zege. Keukeleire leek te gaan winnen, maar werd nog geremonteerd door De Bondt.

Jens Keukeleire mist zo zijn revanche voor een gemiste Tour-selectie. Voor Dries De Bondt is het de grootste zege uit zijn carrière. Hij won dit seizoen ook al zeven kleinere koersen (bekijk palmares hier ). Twee jaar geleden lag hij in coma na een zware valpartij. De Bondt rijdt zondag geen BK omdat hij geen profrenner is.

Halle-Ingooigem was de vierde manche van de Belgian Cycling Cup. Daarin staat de Nederlander Dylan Groenewegen, niet aan de start in deze wedstrijd, nog steeds aan de leiding.

Dries De Bondt: “Onbeschrijflijk gevoel”

Dries De Bondt straalde na zijn overwinning. “Jens Keukeleire was de snelste van ons twee. Ik ben al blij dat hij mij er niet af poefte op de laatste klim. In de spurt ging ik even surplacen en dan zette ik vol door. Op 60 meter van de streep had ik hem te pakken. Het is de schoonste zege uit mijn loopbaan”, aldus een overgelukkige Dries De Bondt.

Rituitslag

1 De Bondt

2 Keukeleire

3 Theuns

4 Maes

5 J Vanendert

6 Claeys

7 Gaviria

8 Demare

9 Merlier

10 Dupont

 

 

Corrigeer