Live wielrennen

16/09Einde

GP Jef Scherens

Renner Ploeg Tijd
1 Jasper Stuyven Trek - Segafredo 4:16:54
2 Jonas Van Genechten Vital Concept Cycling Club
3 Timothy Dupont Wanty - Groupe Gobert
+ Toon de volledige uitslag
Leuven
Leuven
185.7 km
Start wedstrijd 12:55

Jasper Stuyven wint GP Jef Scherens: “In eigen stad kan je altijd een beetje meer”

Jasper Stuyven wint GP Jef Scherens: “In eigen stad kan je altijd een beetje meer”

De achtste manche van de Napoleon Games Cycling Cup is in Leuven gewonnen door Jasper Stuyven. De renner van Trek Segafredo beschikte in de finale van de GP Jef Scherens over het beste eindschot, al kwam Jonas Van Genechten nog heel dichtbij. Sean De Bie blijft leider in de Napoleon Games Cycling Cup.

Leuk weertje, selectief parcours en een peloton dat er zin in had: de GP Jef Scherens loste vanmiddag alle verwachtingen in. De vroege vlucht van de dag werd immers verrassend snel teniet gedaan zodat we in een breed uitgesponnen finale een spervuur aan demarrages kregen. Eén constante: niemand kreeg de ruimte van een almaar uitdunnend peloton. Hoezeer hardrijders als Dries De Bondt of Tom Skuijns het pook probeerden, onder meer Lotto-Soudal liet niemand wegrijden.

De beslissing moest dus vallen in de slotronde en meer bepaald in de combinatie van de Ludenscheidsingel en de Wijnpers, traditioneel de scherprechter in de Leuvense binnenstad. Lotto-Soudal mikte duidelijk op een aanval van Jelle Vanendert, met thuisrijder Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) was een andere favoriet gekend.

Ondanks meerdere uitvalspogingen kon een massaspurt niet worden vermeden. In die massaspurt toonde Jasper Stuyven zich de snelste. Uittredend winnaar Timothy Dupont werd nochtans uitstekend gelanceerd maar tegen de versnelling van Stuyven had hij geen verhaal. Na zijn zege afgelopen woensdag in de GP Wallonie was het voor Stuyven de tweede overwinning in één week tijd.

“Het doet veel deugd de GP Jef Scherens te kunnen winnen”, reageerde de winnaar. “Dit is dan wel geen WorldTour-koers maar deze wedstrijd wordt wel gereden in mijn eigen stad en dan leg je jezelf toch altijd wat meer druk op. De ontlading was enorm want het was een lastige koers. We controleerden met de ploeg de wedstrijd maar ik had schrik dat we toch net iets te veel energie zouden verbruikt hebben. Dat bleek niet te kloppen. Ik voelde me nog sterk genoeg om de sprint aan te gaan. Na een sterk voorjaar met een pak ereplaatsen kan ik nu twee keer in één week tijd winnen. Je zou voor minder gelukkig zijn.”

Timothy Dupont kon zichzelf niet opvolgen. Hij strandde op de derde plaats. Wanty Groupe Gobert nam op twee kilometer van het einde resoluut het heft in handen, hield het tempo hoog, maar Dupont kwam net één mannetje tekort en moest zo van net iets te ver op kop aan zijn sprint beginnen. Jasper Stuyven en Jonas Van Genechten bleken net iets sterker dan de West-Vlaming. “Het enige probleem was dat ik iets te vroeg op kop zat, nadat mijn ploegmakkers mij perfect naar voor hadden gebracht. Bovendien zat Jasper Stuyven in een zetel door mijn wiel te kiezen. Hij kon er op het gepaste moment uitkomen en het afmaken”, meldde Timothy Dupont.

“Ik ben alsnog tevreden met mijn derde plaats”, vervolgde hij. “Er werd een hele dag aan een hoog tempo gekoerst en dat hakte er na drie opeenvolgende wedstrijden (Koolskamp, Primus Classic en GP Jef Scherens, nvdr.) best wel in. Ik start woensdag in de Omloop van het Houtland in Lichtervelde. Misschien kan ik daar nog eens uithalen in een massasprint. Op het slot van het seizoen trek ik nog naar China.”

Jasper Stuyven wint GP Jef Scherens: “In eigen stad kan je altijd een beetje meer”
Corrigeer