Live wielrennen

14/02Einde

Ronde van Oman

Etappe 2: Muscat - Al Bustan

Renner Ploeg Tijd
1 Nathan Haas Team Katusha - Alpecin 4:22:15
2 Greg Van Avermaet BMC Racing Team
3 Alexey Lutsenko Astana Pro Team
+ Toon de volledige uitslag
Muscat
Al Bustan
167.5 km
Start wedstrijd 8:10

Van Avermaet eindigt tweede in Oman: “Ging misschien iets te snel aan”

Van Avermaet eindigt tweede in Oman: “Ging misschien iets te snel aan”

Foto: Photo News

Greg Van Avermaet pakte nipt naast de zege in de Ronde van Oman: de Australiër Nathan Haas deed nog net haasje over in de sprint. “Jammer, want ik had deze rit aangekruist”, reageerde de Oost-Vlaming.

Toen het peloton enkele kilometers voor de meet onder impuls van BMC vier vluchters opslokte, zag alles er prima uit voor Greg Van Avermaet. Die begon in een zetel aan de finale, maar greep toch nipt naast de zege. “Ik ben mijn sprint misschien iets te snel begonnen. Mijn ploeg leverde heel goed werk. Bettiol zette zich de laatste kilometer op kop, ik ging misschien zelf iets te fel aan waardoor Haas er met die tegenwind nog over ging. Op vijftien meter van de meet voelde ik hem komen”, vertelde Van Avermaet na aankomst van de tweede rit. “Maar goed, de benen voelden goed, ik voel me goed voor de Omloop Het Nieuwsblad.”

Maar niet getreurd: hoewel de rit van vandaag op maat van Van Avermaet was gesneden, krijgt hij morgen nog een kans. Volgende zaterdag dan start het Vlaamse wielervoorjaar met op 24 februari de Omloop Het Nieuwsblad en een dag later Kuurne-Brussel-Kuurne.

LEES HIER HET RITVERSLAG

Van Avermaet eindigt tweede in Oman: “Ging misschien iets te snel aan”
Teleurstelling na aankomst Foto: Bram Vandecapelle
Corrigeer