Live wielrennen

12/03Einde

Parijs - Nice

Etappe 3: Cepoy - Moulins

Renner Ploeg Tijd
1 Sam Bennett BORA - hansgrohe 5:16:25
2 Caleb Ewan Lotto - Soudal
3 Fabio Jakobsen Deceuninck - Quick-Step
+ Toon de volledige uitslag
Cepoy
Moulins
200 km
Start wedstrijd 11:45

Sam Bennett klopt kransje topsprinters in derde etappe van Parijs-Nice

Sam Bennett klopt kransje topsprinters in derde etappe van Parijs-Nice

Foto: Photo News

Geen drie op drie voor Dylan Groenewegen in Parijs-Nice. De Nederlandse sprinter die de eerste twee ritten won, moest op dag drie in een massasprint zijn meerdere erkennen in de Ier Sam Bennett (BORA - hansgrohe). Caleb Ewan (Lotto-Soudal) en Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick Step) werden dinsdag in de straten van Moulins tweede en derde. Groenewegen werd pas negende, maar blijft leider.

De derde etappe van Parijs-Nice voerde het peloton over exact 200 vlakke kilometers richting zuiden van Cepoy naar Moulins. In tegenstelling tot de voorbije twee dagen leverde dat geen waaierspektakel vanaf de eerste kilometers op. De forse tegenwind zorgde voor een traag wedstrijdgemiddelde en een gesloten koers. Ramunas Navardauskas en Alessandro Fedeli vormden de vlucht van de dag. Ze kregen echter geen vrijgeleide van de spurtersploegen. Deceuninck-Quick Step (Jakobsen) en Team Jumbo Visma (Groenewegen). Ook een massale valpartij op 30 kilometer van de streep, kon het duo niet helpen om voorop te blijven.

De etappe leek af te stevenen op een klassieke massaspurt, maar de mannen van Team Sky probeerden net zoals maandag het peloton te verschalken met een putsch in de laatste vijf kilometer. Onder het commando van Rowe en Kwiatkowski kreeg een groepje van vijf renners een klein gaatje, maar in tegenstelling tot gisteren kwam de grote groep in de slotkilometers toch terug aansluiten.

De actie van Team Sky had er wel voor gezorgd dat de sprintersploegen zich niet helemaal zoals gewenst hadden kunnen voorbereiden op de spurt. Sam Bennett profiteerde van de relatieve desorganisatie en won de massaspurt voor de topsprinters van de twee Belgische ploegen: Caleb Ewan (Lotto - Soudal) en Fabio Jakobsen (Deceuninck - Quick-Step).

Een kleine troost voor Dylan Groenewegen: hij mag nog één dag de gele trui dragen. Michal Kwiatkowski nadert dankzij bonficatieseconden tot op 6 seconden’, Luis Leon Sanchez staat derde op 11 seconden en Philippe Gilbert vierde op 16 seconden.

De vierde etappe voert de renners woensdag over 212 kilometer van Vichy tot Pélussin. De eerste heuvels wachten.

Bennett: “Ik klopte beste sprinters van peloton”

“Hier ben ik heel blij mee”, verklaarde Bennett na afloop in het flashinterview. “Ik klop hier de beste sprinters van het peloton.De voorbije dagen kampte ik met slechte benen. Ik weet niet goed waarom, wellicht kwam het door het koude weer. Niet dat het zo koud is, maar ik reed dit jaar alleen nog maar in de warmte van Zuid-Amerika en in de UAE Tour. Dus dat was even wennen. Ik wist dat de vorm er was, alleen kwam het er nog niet uit. Vandaag was dat wel het geval, het was natuurlijk ook iets gemakkelijker koersen in deze rit en een beetje warmer, dus dat scheelde een slok op de borrel. Ik wist dat ik niet moest wanhopen, dat er vandaag nog een kans was.”

“Dylan Groenewegen leek de voorbije dagen onklopbaar”, vervolgde Bennett die twee jaar geleden ook de derde rit won in Parijs-Nice, in Chalon-sur-Saône. “Hij was echt sterk, maar vandaag ben ik aan het feest en dat is ook dankzij mijn ploegmaten die me de hele dag in bescherming namen en me in een goede positie naar de finish brachten. Het doet deugd om hier te winnen, tussen zo’n sterk deelnemersveld. Net zoals in de UAE Tour bewijs ik nog eens wat ik waard ben tussen deze sprinters.” (via Belga)

Sam Bennett klopt kransje topsprinters in derde etappe van Parijs-Nice
Foto: AFP

Rituitslag

1. Sam Bennett (Ier/BOH)

2. Caleb Ewan (Aus/LTS) op 0:00

3. Fabio Jakobsen (Ned/DQT) 0:00

4. Daniel McLay (GBr/EF1) 0:00

5. Bryan Coquard (Fra/VCB) 0:00

6. Niccolo Bonifazio (Ita/TDE) 0:00

7. Alexander Kristoff (Noo/UAD) 0:00

8. Arnaud Démare (Fra/GFC) 0:00

9. Dylan Groenewegen (Ned/TJV) 0:00

10. Edward Theuns (Bel/TFS) 0:00 .

Klassement

1. Dylan Groenewegen (Ned/TJV)

2. Michal Kwiatkowski (Pol/SKY) op 0:06

3. Luis Leon Sanchez (Spa/AST) 0:11

4. Philippe Gilbert (Bel/DQT) 0:16

5. Egan Bernal (Col/SKY) 0:17

6. Matteo Trentin (Ita/MTS) 0:20

7. Tony Gallopin (Fra/ALM) 0:21

8. Rudy Molard (Fra/GFC) 0:23

9. Romain Bardet (Fra/ALM) 0:23

10. Oliver Naesen (Bel/ALM) 0:24

Corrigeer