Live wielrennen

27/03Einde

Brugge - De Panne ME

Renner Ploeg Tijd
1 Dylan Groenewegen Team Jumbo - Visma 4:36:32
2 Fernando Gaviria UAE Team Emirates
3 Elia Viviani Deceuninck - Quick-Step
+ Toon de volledige uitslag
Brugge
De Panne
200.3 km
Start wedstrijd 11:44
12°
1bf

Dylan Groenewegen wint met overmacht koninklijke spurt in Driedaagse Brugge - De Panne

Dylan Groenewegen wint met overmacht koninklijke spurt in Driedaagse Brugge - De Panne

Foto: GMAX AGENCY

De tweede editie van de vernieuwde AG Driedaagse Brugge - De Panne is in een massaspurt gewonnen door Dylan Groenwegen. De Nederlander maakte het in De Panne op schitterende wijze af en won voor Gaviria en Viviani. Wat een podium!

Klik hier voor onze digitale wielergids

Een rustige lentedag met geen of nauwelijks wind, een weinig selectief parcours en een zachte tegenwind in de gevreesde Moeren zodat waaiers uitgesloten waren: wie iets wilde maken van deze Brugge - De Panne en niet over razendsnelle benen beschikte, moest voluit voor de aanval kiezen met weinig kans op slagen.

Zes moedigen besloten toch hun kans te wagen. Stan Dewulf (Lotto-Soudal), Senne Leysen (Roompot) en Jimmy Janssens (Corendon Circus) waren de Belgen van dienst, aangevuld met de Nederlander Matthijs Paasschens, de Fransman Garel en de Duitse hardrijder Jasha Sütterlin. Veel meer dan vier minuten kregen de leiders niet maar wat zich achter hun rug afspeelde, was best wel interessant. In de heuvelzone ontstond er immers een achtervolgende groep met Edward Theuns, Danny Van Poppel, de Oostenrijkers Pöstlberger en Haller en… Fernando Gaviria. De Colombiaan werd op voorhand als één van de grote favorieten getipt mocht het tot een massaspurt komen. Vreemd dat uitgerekend Gaviria mee in de tegenaanval ging. Het vijftal nam iets meer dan een halve minuut op het peloton waar Deceuninck - Quick Step dan toch maar besloot het heft in handen te nemen.

Spurtersploegen

Het vijftal werd al snel bij de lurven gegrepen waarna het peloton op zoek ging naar de vluchters. De Moeren waren een maat voor niets bij gebrek aan ‘goede’ wind zodat het voltallige peloton richting De Panne stormde. Deceuninck - Quick Step voor Viviani, Jumbo-Visma voor Groenewegen en Bora-hansgrohe voor Ackermann namen het heft in handen en brachten het peloton beetje bij beetje dichter bij de zes vluchters die met iets meer dan twee minuten aan de twee lokale rondjes in De Panne begonnen.

 

 

Vreemd genoeg was het Sky dat in de slotronde het heft in handen nam, als was het lokale circuit een col buiten categorie. Een valpartij op elf kilometer van de finish zorgde ervoor dat onder anderen Pascal Ackermann en Jens Keukeleire een kruis mochten trekken over hun ambities. Vooraan werd niet gewacht waarna een peloton van niet meer dan veertig renners overbleef, op negen kilometer van het einde werden de vluchters gegrepen na een ontsnapping van meer dan honderdtachtig kilometer. Deceuninck - Quick Step nam het commando in handen. De spurt naar de laatste bocht, op achthonderd meter van de finish, was al een spektakel op zich.

Sky draaide als eerste de laatste rechte lijn in maar op de eindspurt van Dylan Groenewegen stond geen maat.

 

 

Corrigeer