TV-Gids

zaterdag, 23 juni 2018

Komen Eten

Komen Eten

VIER | Realityreeks | zaterdag 23 jun, 17u10 - 17u55.

met Ivan Pecnik

Deze week duikt 'Komen Eten' een week lang onder in Vlaanderens lekkerste producten. De 48-jarige Werner is landbouwer, slager én een trotse kweker van het Belgisch witblauw. Hij wil zijn gasten verwennen met een lekker stukje vlees, gekweekt in eigen land. Werner doet het vanavond helemaal zelf: van het vlees in zijn voor- en hoofdgerecht tot de groenten uit de moestuin van zijn schoonmoeder. Het aperitief wordt geserveerd op een bijzondere locatie: midden in zijn dierenstal. Koeien houden wel niet echt rekening met Komen Eten', zo blijkt wanneer de geboorte van een kalfje zich aandient.

Herhaling

Komen Eten

VIER | Realityreeks | zaterdag 23 jun, 18u00 - 18u45.

met Ivan Pecnik

De 30-jarige Nicolaas heeft een eigen krekelkwekerij in onze Belgische hoofdstad. Nicolaas ziet zijn kwekerij als de boerderij van de toekomst, want krekels vormen een ecologisch alternatief voor vlees. Voor hetzelfde aantal proteïnen in een stuk rundvlees, hebben krekels 25 keer minder voer nodig én 300 keer minder water. Volgens Nicolaas smaken de insectjes bovendien naar een lekker stukje spek, en sommigen proeven er zelfs grills-chips in. Niet slecht, toch? Voor 'Komen Eten' tovert hij een hoekje in de kwekerij om tot een gezellige eetplaats.

Herhaling

Komen Eten

VIER | Realityreeks | zaterdag 23 jun, 18u45 - 19u35.

met Ivan Pecnik

De 30-jarige Anne-Cathérine werkt in een familiebrouwerij in Dendermonde. In 1999 begon haar vader het bier Vicaris te brouwen in zijn garage, maar zijn hobby liep algauw uit de hand en ondertussen hebben ze sinds 2010 een echte brouwerij. Naast deze lekkere biertjes, zal Anne-Cathérine ook andere streekproducten verwerken in haar gerechten. En ook in haar dessert - een birramisu - zit uiteraard bier. Anne-Cathérine is gepassioneerd door koken en droomt van haar eigen brasserietje aan de brouwerij.

Herhaling

Komen Eten

VIER | Realityreeks | zaterdag 23 jun, 19u35 - 20u25.

met Ivan Pecnik

De 45-jarige Natacha is een sympathieke, hardwerkende vissersvrouw. In haar winkel aan zee verkoopt ze de vis die door haar eigen man vers gevangen werd. Iedere keer wanneer de vissersboot aanmeert in de haven, is Natacha heel gelukkig en dankbaar: verse vis en nieuwe liefde. Koken is een echte passie voor haar en haar specialiteit is - uiteraard - vis. Mét een overheerlijke saus.

Herhaling