Logo Zomer 2020

HOU JE ZOMER BOEIEND
MET ONZE ZOMERREEKSEN

Reis rond de wereld binnen de landsgrenzen

Is het België, of toch een of ander idyllisch oord in het buitenland? Deze zomer dagen we alle lezers van Het Nieuwsblad uit om de wereld rond te reizen, maar dan binnen onze landsgrenzen. Zo doen sommige Hagelandse heuvels wegdromen naar de Provence, waan je je in onze hoofdstad soms even in Berlijn en kan zélfs een weiland in de mist je doen twijfelen of je toch niet op safari bent op de Afrikaanse savanne. Stuur ons je mooiste landschapsfoto, die sprekend lijkt op het buitenland, en maak elke week kans op een mooie prijs.

Reisenineigenland
WijnSom

Word wijnsommelier in 10 weken

Flessen openen, uitschenken, proeven, benoemen… Binnenkort heeft dit allemaal geen geheimen meer voor jou, want Alain Bloeykens leert ons in 10 weken de kneepjes van het vak, zodat je tegen het einde van de zomer geen mal figuur slaat wanneer je gasten ontvangt of een hartig woordje wil meepraten op restaurant.

De 10 mooiste wandelroutes in ons land

Tien weken lang neemt Check u op wandel in eigen land. In elke provincie selecteren we de mooiste route. Langs riviertjes, de kust, weides en bossen: voor ieder wat wils.

Wandelroutes
De Bourgondische Tijdreis

De Bourgondische Tijdreis

Op vakantie in eigen land, dat is het devies van 2020. Waarom dan niet reizen met een nieuwe dimensie? Ga mee met schrijver Bart Van Loo, de specialist van de Bourgondische middeleeuwen, en steek de grenzen van de tijd over. Ontdek hoe u in het hier en nu de tastbare sporen kan zien, beleven, voelen, misschien zelfs horen en ruiken, uit de tijd van toen.

De bende van August Noëlla Er was eens… een koppel wolven. August, getormenteerd achtergebleven na de laffe moord op zijn grote liefde Naya. En Noëlla, de jonge freule die als een blok smolt voor deze rusteloze ziel. Een stormachtig huwelijk dat enkele maanden later al enkele flinke welpen heeft opgeleverd. Maar wat bezielt hen om zich samen in een bos in Vlaanderen te vestigen? Onze reporter Nico Vanhee reconstrueert hun route.

Meesteroplichters In tegenstelling tot moordenaars, dieven en verkrachters, zijn oplichters vaak poeslief voor hun slachtoffers. Ze zijn je beste vriend, gaan maandenlang voor jou door het vuur. Tot de val dichtklapt. En je als slachtoffer berooid achterblijft. Reporters Pieter Huyberechts en Cedric Lagast reconstrueren de verhalen van de meest notoire oplichters van ons land.

Flashback Festival

Het is een zomer zonder festivals. Liever dan in een hoekje te zitten kniezen, duikt festivalreporter Dennis Van Goethem iedere week in de oude doos. Op zoek naar de strafste, markantste of net meest verguisde passages op de Belgische weides. Vandaag: U2 op Torhout/Werchter.

WijnSom

Open Kaart Een goede conversatie start met het stellen van een goede vraag. Vanuit die bedenking ontwikkelde The School of Life, de Britse organisatie opgericht door filosoof Alain de Botton, ‘100 Questions’, een vragenset met 100 vragen voor een betekenisvolle conversatie. De hele zomer lang laten we interessante Vlamingen zelf de vragen trekken uit deze doos.

SOS TUIN

SOS Zomertuin

Vijf voor twaalf in uw tuin? Verpietert uw gazon dag na dag, is uw terras geen oase maar een tranendal en bloeien niet de rozen, maar wél het onkruid? Wij hebben uw SOS-code goed ontvangen en tonen tien weken lang een tuinpareltje, vakkundig onder handen genomen door een tuinarchitect.

De Grote Vakantietest

Yes! Dan toch vakantie! Maar hoe hard zijn die typische vakantieplekken in Europa eigenlijk veranderd? Hoe plezant is het om een terrasje te doen in Parijs, op strand te liggen aan de Costa Brava en te gaan shoppen in Milaan? Onze m/v doet de test.

SOS TUIN
Kinderparadijsje

Het Kinderparadijs

Allemaal laten we het kind in onszelf wel eens graag los. En daarvoor moeten we niet naar speeltuinen of pretparken, dat kan gewoon thuis ook, met wat creativiteit en kluswerk. De hele zomer lang kijken we binnen in miniparadijsjes in huizen en tuinen waar de kleinsten het voor het zeggen hebben, en de ouderen meegenieten.